Huidige klasse indeling (12 februari 2024)

Om wedstrijden in te delen maken we gebruik van een klassenindeling op basis van tijden gereden op de Uithof in de laatste 2 seizoenen.

Klasse 1 is gereserveerd voor rijders uit het KTT en Opleidingsteam Gewest Zuid-Holland, voor klasse 2 en hoger werken we met limiettijden op twee sleutelafstanden. Je ziet deze vermeld staan in bijgaand schema. Het gaat steeds om je beste officieel geregistreerde Uithoftijd* in het ‘vorige + huidige’ seizoen. Je kunt alleen inschrijven voor wedstrijden in je eigen categorie en je eigen klasse. Het inschrijfsysteem checkt of je aan de eisen voldoet. Aan het begin van de week worden de tijden van het weekeinde verwerkt en wordt de nieuwe klassenindeling bijgewerkt.

Voor de klassenindeling tellen alleen tijden gereden op de Uithof

*) tijden van KNSB-licentiehouders gereden in Den Haag, zodra ze officieel geregistreerd zijn. Deze tijden zijn eventueel na te zoeken op https://www.schaatsen.nl/ranglijsten/

Pupillen en junioren C

Bij de pupillen geldt voor alle klassen de 500 meter; promoveren naar klasse 4 en 5 kan ook met een 300 metertijd. Junioren C kunnen promoveren op basis van de 1000 meter, promoveren naar klasse 4 kan ook met een 500 metertijd.

Jun B en ouder: vaste limieten op 1500m en 1000m

Voor alle rijders vanaf junior B geldt dezelfde indeling. Zie onderstaand schema en de tabel in het wedstrijdprogramma. Van de junioren A en neo’s zullen meer rijders in klasse 2 zitten dan van junioren B of masters. In het verleden was dat voor die laatsten een nadeel, omdat de rijders in een lagere klasse meer wedstrijden kregen, maar de verdeling wordt nu veel gelijkmatiger. De limieten dienen louter voor het praktisch indelen van wedstrijden. De kans dat je een gelijkwaardige tegenstander krijgt, wordt hiermee groter dan voorheen. 

Verkeerde klasse indeling?

Denk je dat je verkeerd bent ingedeeld of sta je niet op de lijst met klasse indeling, stuur dan even een e-mail naar systeembeheer@bcdenhaag.net

Nog een paar dingen om te weten:

  • Wie vorig jaar geen tijd heeft gereden op de sleutelafstand(-en), begint in de onderste groep. 
  • Naast wedstrijden per klasse blijft de baancompetitie belangrijk. Daar komen alle leeftijdsgenoten (behalve beginners pupil en jun C) bij elkaar, zonder snelheidseisen.