Wij willen een inline-skatepiste of -baan bouwen. Waar vind ik meer informatie?

De KNSB heeft een zeer informatieve folder gemaakt waarin alle opties op een rij gezet worden. Hij is te downloaden. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met de GTC (zie contactpagina)


Wij willen graag een wedstrijd organiseren, kan dat?

Ja, dat kan. Er zijn verschillende mogelijkheden hiervoor, Denk hierbij aan een wedstrijd in de regionale competitie of jeugdcompetie, een Zuid Hollands Kampioenschap of een landelijke wedstrijd. De GTC werkt en denkt graag met jullie mee. Neem hiervoor contact met ons op (zie contactpagina).


Het lijkt mij heel leuk om een keer met een wedstrijd mee te doen, maar ik heb geen pak met nummers. Kan ik dan wel mee doen met de wedstrijd?

De organisatie van de skeelercup en jeugdskeelercup hebben beennummers beschikbaar voor deelnemers die geen nummer hebben en/of op daglicentie rijden.


Hoe zit het met het nieuwe licentiesysteem per 1 juli 2014?

Kijk op http://knsb.nl/voor-verenigingen/vereniging-licentie/licentie-informatie/


Een daglicentie, hoe werkt dat?

Kijk op http://knsb.nl/inline-skaten/nieuwe-daglicentie/


Welke maximale wieldiameter mag ik gebruiken?

Kijk op http://knsb.nl/inline-skaten/maximale-wieldiameter/


Gaan de wedstrijden door als het regent?

Ja, skeelerwedstrijden gaan in het algemeen gewoon door, dus ook die van de skeelercup, de jeugdskeelercup en het Zuid Hollands kampioenschap. Als de omstandigheden het echt niet toelaten dan kan de jury beslissen de wedstrijd uit te stellen of af te gelasten.

Voor tips over rijden in de regen, kijk onder andere hier en hier.


Foto’s

Veel skeelerfoto’s vind je bij Gé Wijnands