De talentontwikkeling van de KNSB is als een piramide opgebouwd. Talenten kunnen vanuit de baanselecties, gewesten of verenigingen geselecteerd worden voor een KNSB Talent Team. Deze talentontwikkelingsprogramma’s staan onder regie van de KNSB en voldoen aan kwalitatieve voorwaarden zoals goede talentcoaches, goede accommodaties, goede ijsuren en een optimale samenwerking met onderwijs- en studie-instellingen waaronder Topsporttalentscholen (LOOT’s).

De KNSB Talent Team-coaches zijn voor langebaan en shorttrack fulltime beschikbaar (parttime bij inlineskaten). Door deze optimale omstandigheden in de eigen regio te bieden aan een grote groep talenten, krijgen laatbloeiers ook meer kansen om een optimale ontwikkeling door te maken richting de (inter)nationale seniorentop.

Zowel junioren als (neo)senioren kunnen deel uitmaken van een KNSB Talent Team-selectie en daarmee richt ieder KNSB Talent Team zich op de laatste drie fases van het MJOP: train trainen, trainen om te presteren en trainen voor de top.

Alle KNSB Talent Teams vallen onder regie van de KNSB, conform het beleid van NOC*NSF. Deze regierol van de bond is met name bedoeld om de kwaliteit van de talentprogramma’s te bewaken. 

Meer informatie met betrekking tot de Talent Teams is te lezen op de website van de KNSB

Meer informatie over het Talent Team vind je op de website: https://www.knsbtalentteamzuidwest.nl/