Deze pagina zal ge-update voor het seizoen 2021

Het gewest Zuid Holland organiseert samen met Ooms skeelercup de skeelercompetitie voor de jeugd. De competitie bestaat uit 6 wedstrijden, iedereen is welkom van 6 t/m 16 jaar oud (peildatum 1 januari 2020) en van beginners tot meer gevorderde skeeleraars.

Er zijn verschillende onderdelen gepland tijdens deze wedstrijden, namelijk alle onderdelen die het skeeleren zo leuk maken! Zoals tijdritten, series, afvalraces, puntenkoers, marathons en speelse vormen van slalom.

Licentie eenvoudig te regelen

Wedstrijden zijn toegankelijk voor de leden van de ijs- en skeelerverenigingen in Zuid Holland.

Alle deelnemers moeten bij de KNSB een licentie aanvragen. Dit kan via de KNSB website. Kosten t/m 12 jaar € 10,00. Voordeel is dat je op een licentie een jaar lang mee kan doen aan skeelerwedstrijden en schaatswedstrijden op allerlei banen in Nederland. Daarnaast kan je voor € 15,- eigen beennummers bestellen bij de KNSB en kan je meedoen met landelijke wedstrijden. Deze nummers zijn onbeperkt geldig.

De kosten voor deelname aan de Jeugdskeelercompetitie bedragen € 4,50 per wedstrijd.

Mocht je geen transponder hebben dan kan je een transponder via de JSC voor € 1,- per wedstrijd huren.

Voor pupil 2 t/m 4 zijn er beennummers te leen. Direct an de wedstrijd weer inleveren.

Hoe inschrijven?

Inschrijven kan via de site van schaatsen.nl tot de sluitingsdatum voor de wedstrijd. De wedstrijden gaan bij alle weer typen door! We houden het KNSB reglement aan. Op de site en schaatsen.nl worden per wedstrijd de onderdelen bekend gemaakt!

Leeftijdsindeling

De leeftijdsindeling is te vinden bij de KNSB, kijk bij inline-skaten.