(2021)

Hieronder een beknopte en grove weergave van hoe de opleidingspiramide Skeeleren in Zuid Holland eruit ziet. Het is bedoeld om een schematisch beeld te krijgen van de mogelijkheden in ons gewest. Niet alles is in detail beschreven. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn neem dan even contact op dan helpt de GTC inline skaten je graag verder.

Verenigingen
Doelstelling: Hier leer je skeeleren en krijg je training op alle niveaus van goed opgeleide trainers

Leeftijd: Alle leeftijden

Naast de verenigingsactiviteiten kunnen jeugdige verenigingsrijders deelnemen aan regionale wedstrijden van de JeugdSkeelerCup, Jan-vd-HoornCompetitie en Skate4. Voor de wat oudere jeugd en volwassenen zijn er regionale marathonwedstrijden van de Skeelercup en toertochten in het hele land.

Talentgroepen

Doelstelling: Skeeleraars zo op te leiden dat ze kunnen doorstromen naar de opleidingsploeg of het Talent Team.

Leeftijd: pupillen 1 t/m Junior A

Selectie: Top 5 JeugdSkeelerCup pupillen, kadetten en junioren B of eerste drie rijders die niet in Talent-team of opleidingsgroep zitten (ook buiten top 5). Ranking landelijke wedstrijd.
Daarnaast moeten de skeeleraars beschikken over talent, inzet en ambitie. De samenstelling van een talentengroep gebeurt door GTC Inline in samenspraak met de trainers van de talentgroepen.

De rijders van de talentengroepen zijn afkomstig uit de verenigingen van Zuid-Holland die Inline training geven op de diverse skeelerbanen.

Er zijn twee talentenploegen, noord en zuid. Eén aan de zuidkant van het gewest en één aan de noordkant van het gewest. Reistijd van de deelnemers naar de trainingslocatie is één van de criteria voor de groepsindeling.

Eén training per week, aangevuld met een aantal specifieke trainingen, bijv. op een piste.

Naast deze trainingen, trainen de rijders bij de vereniging of bij een talentgroep, opleidingsgroep lange baan/shorttrack.

De talentengroep worden georganiseerd door het GTC Inline Skaten Zuid Holland.

Opleidingsgroep

Doelstelling: Rijders opleiden voor doorstroming naar het Talent team. Skeeleraars te behouden voor de Inlinesport door hun een trainingsprogramma te bieden dat aansluit bij hun ambitie, talent en inzet.

Leeftijd: Kadetten t/m Junior B

Selectie: Top 15 NK op één van de onderdelen van NK, overige NK-deelnemers worden besproken door de trainers, licentie in Zuid Holland

De opleidingsgroep verzorgt twee trainingen per week. Daarnaast zullen rijders ook elders trainingen volgen.

De opleidingsgroep wordt georganiseerd door het GTC Inline Skaten Zuid Holland.

Talent team

Voormalig RTC, voormalige gewestelijke selectie.

Doelstelling: het KNSB Talent Team Inline leidt schaatsers op voor de nationale selectie

Leeftijd: 15 tot 19+

Selectie: Op uitnodiging op basis van resultaten in landelijke wedstrijden

Het talent team is een aparte, eigen organisatie.

https://knsb.nl/over-de-knsb/knsb-talent-teams/