Inline-skaten

Benefietevenement RWC Ahoy en SV Rotterdam voor Edo Maas op 27 september

Op 6 oktober 2019 klapte Edo Maas vol op een auto die het parcours van de Ronde van Lombardijen was opgereden.

Letterlijk in een klap kwam er een einde aan zijn prille maar zeer veelbelovende wielercarrière. Edo reed voor de opleidingsploeg van Sunweb, was oud Nederlands kampioen tijdrijden en leek als wielrenner mooie dingen te kunnen gaan doen. Maar in de afdeling vanaf de Madonna di Ghisallo spatte een droom uiteen.

Edo heeft een volledige dwarslaesie opgelopen (t6) en is dus vanaf zijn borst volledig verlamd. Hij zit nu permanent in een rolstoel. Na een erg lastig jaar van wennen en aanpassen aan zijn nieuwe situatie probeert hij een nieuw begin te maken. Dat lukt hem wonderwel, hij begint in september aan zijn nieuwe opleiding Illustratie aan de kunstacademie in Rotterdam. Het begint weer ergens op te lijken zegt hij zelf. Enkel heeft hij nog veel moeite met het afhankelijk zijn van anderen. Voor zijn ongeluk reisde Edo veel en was hij vaak op de weg. Nu heeft hij voor langere afstanden altijd iemand nodig om hem te brengen.

Edo was lid van wielervereniging RWC Ahoy en Schaatsvereniging Rotterdam. Vanuit deze verenigingen is het initiatief genomen om geld bijeen te brengen om een handbediende auto te kopen. Hiermee krijgt Edo iets van zijn onafhankelijkheid terug.

Op sportpark Noordrand (RWC Ahoy) aan de Landscheiding 101 zullen diverse wieler-, skeeler- en handbike-wedstijden worden georganiseerd om geld bijeen te brengen voor een aangepaste auto voor Edo Maas.

Programma 27 september 

11.00 -12.30 Finale ZoMoCo, tevens Open Rotterdams Kampioenschap voor de A’s over 1 uur, 15 minuten en drie rondes

13.00 – 14.30 Finale ZoMoCo, tevens Open Rotterdams Kampioenschap voor de B’s en de C’s

14.45 – 15.15 Handbike wedstrijd

15.30 – 17.00 Clubkampioenschappen Inlineskaten SV Lansingerland en SV Rotterdam, tevens Open Rotterdams Jeugdkampioenschap

Loterij

Tijdens de dag is er een loterij met mooie prijzen van Sunweb, Dave van Dam sport, Koers, OutdoorXL, Trekbikes, 36-cycling, MaCAD consult, Sportvoedingswinkel. Mooie prijzen: helmen (Gi, baanpomp, Cado Motus skeeler/schaats-rugzak, apple watch Nike+, baanpomp, onderhoudsbeurt fiets, bike fitting sessie, kledingset Sunweb, Elite Qubo trainer etc, etc

Tijdens de dag zullen de volgende partijen ook aanwezig zijn:

  • Sunweb met een bus en ploegleidersauto
  • Koers
  • Trekbikes
  • Man met Bril
  • Edo Maas met eigen kledinglijn
  • Sportvoedingswinkel

Meer informatie en mogelijk voor doneren op actie4edo.nl.