LangebaanMarathon

Coronabulletin nr 7: schaatsen vanaf januari

Beste schaatsers, trainers en ouders. Tot nu toe kunnen we nog steeds veilig genoeg onze schaatstrainingen organiseren. Daarom blijven de huidige maatregelen, inclusief de verplaatsing van trainingsgroepen naar het weekend, ongewijzigd. Maar het hangt van de landelijke ontwikkelingen in deze coronacrisis af hoe we hierna verder kunnen gaan. Op 23 december gaan we jullie daarover informeren. Hier alvast een korte toelichting

Tot de jaarwisseling

Zo lang het mag, gaan we door met ‘coronaproof’ trainen. Alle maatregelen die gemeld zijn in coronabulletin nr 5, blijven gelden. Dus: looproutes volgen; bij jeugdschaatsen op zaterdagavond geen toeschouwers; en bij andere trainingen mondkapjes tot je het ijs op gaat en rijden in groepjes van maximaal 4 – met behoud van afstand. Let op: bij nieuwe overheidsmaatregelen kán dit veranderen. In dat geval wordt dat hier binnen 24 uur gemeld.

Vanaf januari: wedstrijden?

Als de besmettingen met het coronavirus NIET zouden toenemen, zouden we vanaf zondag 3 januari weer op beperkte schaal wedstrijden mogelijk maken – om te beginnen voor jeugd t/m 17 jaar. Maar omdat de coronacrisis weer ernstiger wordt, kunnen wij op dit moment nog niks beloven. Wij moeten wachten tot vlak voor Kerst. Op dinsdagavond 22 december maakt de overheid bekend welke regels er in januari gelden. Direct daarna, dus op 23 december zullen wij duidelijkheid geven over de trainingen en wedstrijden na de jaarwisseling.

Blijf deze maand genieten van je sport – misschien zelfs op natuurijs!

Namens baancommissie Uithof,

Frank Steenkamp