GewestJeugdschaatsenLangebaanMarathon

Coronabulletin nr 5, aangepast: weer groepjes van max 4

Beste schaatsers en trainers,

Vanaf donderdag 19 november geldt er een kleine versoepeling van de regels voor trainingen op de Uithof. Dit hangt samen met het aflopen van de twee weken waarin landelijk extra strenge maatregelen golden. De wijzigingen zijn hierna als vet blauwe tekst herkenbaar. Intussen zijn we blij dat schaatsen een individuele sport is en dat de Uithof een half open baan is met genoeg ventilatie. Daarom mogen we met flinke aantallen blijven trainen. Maar we moeten ons dus wel aan de regels houden. Dat geldt ook voor de eerder gemelde verplaatsing van trainingen)

Jeugdtrainingen zaterdag:
Drukte door wachtende ouders en begeleiders buiten de baan moet vermeden worden. Daarom doen we het volgende:
• Nogmaals een oproep om zo veel mogelijk te carpoolen.
Bij het brengen van je kind: ‘Kiss and ride’.
Bij het halen: Afstand houden en mondkapje op!

Trainingen junioren tm 17 jr:
Mondkapjes zijn nu verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Op het ijs mag het mondkapje af, maar stop het bij je zodat je het direct bij het verlaten van de baan weer op kunt doen.
• Op het ijs hoef je nog steeds geen 1,5 meter afstand te houden. Maar blijf wel thuis bij verkoudheid en hoest niet in de buurt van anderen.
• Trainers moeten toezicht houden op naleving van de regels.

Trainingen vanaf 18 jr:
• Je mag nu weer trainen in een vast groepje van maximaal 4 rijders en op 1,5 m afstand.
• Mondkapjes zijn verplicht langs het ijs, en dringend aangeraden bij in- en uitrijden.
Trainers mogen weer instructie geven op het ijs, aan groepjes van maximaal 4 rijders. Maar om drukte op de krabbelbaan te voorkomen, blijft het advies: deel het trainingsschema op papier uit of mail/app deze vooraf aan de rijders.
• Richtlijn 80-100 rijders op de 400m-baan. Om deze verdunning mogelijk te maken, blijft de verplaatsing van trainingen naar het weekend van kracht. Daarnaast is op zaterdag-1 en -2 nu ook de funbaan beschikbaar, om de druk op deze uren te verlichten.

Geen marathons of langebaanwedstrijden:
De officiële wedstrijdprogramma’s zijn eerder al stilgelegd. Dit blijft naar verwachting het geval tot de kerstvakantie. Zodra er weer wedstrijden mogelijk zijn, zullen we dit op deze website melden.

Houd je aan bovenstaande regels. We rekenen op jullie!

Namens de baancommissie,

Frank Steenkamp