Langebaan

We gaan weer wedstrijd rijden!

Beste schaatsers, trainers en begeleiders,

De 400-meterbaan op de Uithof gaat op 1 oktober weer open en een week later starten we ook met de eerste wedstrijden! Voor de wedstrijden zijn er wel een paar aanpassingen ten opzichte van voorgaande jaren.

  • Alleen rijders uit de selectie zijn ingedeeld in klasse 1.
  • De periode op zondag avond is 1 doorlopende wedstrijdperiode, met de startlijst zal ook een tijdschema worden gepubliceerd. In het wedstrijd programma is met (1) en (2) globaal aangegeven wat in het begin of aan het einde van het programma ingepland zal worden.
  • De wedstrijdperiode op de zondagochtend is niet exclusief meer voor de pupillen en Junioren C, deze wedstrijdperiode zal ook gebruikt worden voor de overige rijders. Voor Pupillen en Junioren C betekend dit dat zij vaker in het avond programma kunnen rijden.
  • Het vroege wedstrijduur op zondag ochtend zal standaard een half uur later beginnen dan voorgaande jaren, aanvang is 7:30.

De programma’s voor deze wedstrijden staan weer klaar, tot half november. De eerste wedstrijddag is zondag 9 oktober. Inschrijven kan steeds vanaf de zondag twee weken tevoren en loopt tot de donderdagavond vóór de wedstrijd. Maar als een wedstrijd volloopt, kan de inschrijving eerder sluiten.

Veel schaatsplezier, komend seizoen!
De baancommissie