JeugdschaatsenKunstrijdenLangebaanMarathonShorttrack

Versoepelingen Corona maatregelen per 15 januari 2022

Beste schaatsers, bestuurders van verenigingen

Zoals jullie wellicht met vreugde hebben vernomen zijn er sinds de Corona-persconferentie van vrijdagavond 14 januari 2022 voor het schaatsen nagenoeg geen belemmeringen meer. Zo zijn alle belemmeringen met betrekking tot tijdsperiode, leeftijd en binnen/buiten weggenomen. Wel zijn de basismaatregelen nog steeds van kracht. Wij verzoeken jullie dan ook je aan deze basismaatregelen te houden.

Trainingsperioden
Vanaf maandag 17 januari 2022 kunnen alle trainingen van langebaan, marathon, shorttrack en kunstrijden weer volgens het gebruikelijke schema plaatsvinden. Voor shorttrack en kunstrijden betekent dat dat er weer in de binnenhal van de Uithof getraind kan worden.

Voor de langebaanschaatsers betekent dit dat zij weer op de avonduren kunnen schaatsen en dat hun pas voor de vervangende perioden overdag geblokkeerd is.

Toegang

De toegang tot de 400m baan van de Uithof vindt weer plaats via de hoofdingang. Bij het betreden van de toegangsruimte zal er weer op Corona-toegangsbewijs gecheckt worden.

Ouders en ander publiek mogen nog steeds niet als toeschouwer bij trainingen en eventuele wedstrijden aanwezig zijn. Passeerkaarten mogen/kunnen dus niet gebruikt worden.

De jeugdschaatsers van Za.3 en Za.4 blijven de “oude ingang” gebruiken. Ook de shorttrackers en kunstrijders dienen de “oude ingang” te blijven gebruiken.

Tenslotte wil de Baancommissie nog mededelen dat er naar gestreefd wordt om vanaf zaterdag 22 maart op de 400m baan weer clubwedstrijden te organiseren. Mededelingen hierover volgen zo spoedig mogelijk.


De Baancommissie