Inline-skaten

Verslag NK baan/weg inline skaten 2023

Heerde
15 Juni – 17 juni 2023

Afgelopen donderdag tot en met zaterdag vond het Daikin NK inlineskaten baan/weg plaats in Heerde. Vanuit de gewestelijke opleidingsploeg stonden er 8 rijders aan de start. In totaal werden, verdeeld over 3 dagen, 8 afstanden verreden. Het waren lange, warme dagen, maar iedereen heeft zich van zijn of haar beste kant laten zien.

Pauline stond in de finale van de 200m. Helaas door een misser in de laatste bocht, moest ze genoegen nemen met de 4e plek. Ook tijdens de finale van de 500m belandde ze nét naast het podium, wat bestond uit 3 Friese dames.

Op de afsluitende relay gaven de kadetten dames, bestaande uit Pauline, Bo en Fleur, een geweldige show. Ze eindigde hiermee op een mooie 2e plek! Ook de heren junioren A met Maarten en Tiemen, gecombineerd met KTT-rijder Dion van Hal, behaalden de 2e plaats!

Aidan, Niels en Jim vertegenwoordigden de opleidingsploeg in de finale bij de junioren B heren. Ze hebben een sterke race neergezet en reden zichzelf naar een mooie 3e plaats. Helaas werden ze achteraf gediskwalificeerd vanwege een verkeer de wissel…

Ondanks enkele tegenslagen hebben de rijders indrukwekkende prestaties geleverd.

Aankomend weekend staan de rijders aan de start van het NK marathon en/of het NK 100m. Zaterdag 24 juni vindt het NK marathon plaats op het Brainpark in Rotterdam. En ook zondag 25 juni zullen de rijders aan de start staan in Rotterdam, dan bij de SS Rotterdam voor het NK 100m.