Marathon

Spek en Bonen Marathon 7 januari 2023

Beste deelnemers van de Oomssport Cup en Marathon liefhebbers.

De GTC Marathon heeft besloten om Oomssport Cup 5 op 7 januari voor de startgroepen 1, 2 en 3 in een andere vorm als enkele wedstrijd te organiseren.

De Mass Start junioren blijft ongewijzigd.

Dit vanwege het NK-marathon voor Masters op diezelfde datum en de steeds kleiner wordende startgroep 1. Deze zogenoemde Spek en Bonen wedstrijd zal gebruikt worden om de indeling van de startgroepen te heroverwegen en potentiële nieuwe deelnemers voor de marathon een kans te geven om dit een keer (gratis) te proberen!

De wedstrijd op 7 januari zal nog steeds in 3 startgroepen worden verreden, maar er zal een aantal rijders uit een lagere startgroep doorstromen naar een hogere startgroep. Dit met als doel dat de verschillende pelotons van voldoende grootte zijn om voor iedereen leuke wedstrijden mogelijk te maken. Om dit te realiseren zal het volgende doorstroomschema gehanteerd worden: 

 • Uit Startgroep 2 worden ingedeeld bij Startgroep 1:
  • Klassement top tien van de heren C2,
  • Klassement top tien van de masters M2,
  • Klassement top drie van de dames D2.
 • Uit Startgroep 3 worden ingedeeld bij Startgroep 2:
  • Klassement top drie van de heren C3,
  • Klassement top drie van de masters M3. 

Tijdens deze Spek en Bonen wedstrijd zijn er geen punten te verdienen voor het klassement van de Oomssport Cup, wél zijn er een aantal premies te verdienen en wordt er gestreden om ‘Spek en Bonen’. Na deze losse wedstrijd zullen we deze indeling evalueren en bij een positieve evaluatie toepassen op het seizoen 2023/2024. 

Daarnaast willen we deze wedstrijd ook gebruiken om mogelijke geïnteresseerden nieuwe deelnemers een laagdrempelige en gratis kans te geven om een keer mee te doen met een marathonwedstrijd. Ken je iemand die de marathon ook eens wil proberen? Geef dit dan aan hem/haar door!

Inschrijven kan via schaatsen.nl/inschrijven

Deelnemers zonder wedstrijdlicentie kunnen zich niet via schaatsen.nl inschrijven. Je kunt je dan gratis aanmelden per mail gtcm.zh@gmail.com, geef daarbij op: je voornaam, achternaam, geboortedatum, geslacht, KNSB relatienummer en indien bekend een 1500m tijd (mag ook van aantal jaar terug zijn). 

Met sportieve groet,

De GTC Marathon

Jan Dirk Corts, Giel Verhoog, Jeroen Leering, Linda Halling