KunstrijdenLangebaanMarathon

Oplossing voor rijders die niet kunnen trainen op uitwijkuren

Beste schaatsers, trainers en verenigingsbesturen,

Nu de trainingsuren na 17 uur gesloten blijven, heeft de baancommissie gezocht naar een oplossing voor de groep schaatsers die door werk, school of studie geen gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om met de KNSB-pas op hun eigen trainingsdag gratis tussen 7.30 en 17uur te komen trainen.

Gelukkig blijken honderden rijders deze uitwijkmogelijkheid wél te kunnen benutten, door met werktijden te schuiven of extra uren vrij te nemen. Maar het is duidelijk dat dit niet voor iedereen opgaat. Er zijn schaatsers die zich sowieso niet overdag kunnen vrijmaken, en er zijn er die dat niet kunnen op de dag waar hun avondtraining tot nu toe viel.

De oplossing:

  1. We zetten je abonnement stop zo lang dat nodig is. Aan het eind van het seizoen krijg je het onbenutte deel via je vereniging vergoed (vergoeding vindt plaats voor zover je minder dan 22 keer de kans hebt gehad om je abonnement te gebruiken)
  2. Je bent daarna vrij om zelf een ticket te kopen op momenten waarop je toch kan (dit kan het beste online, doe dit tijdig!)

Een los ticket kost 8,50. Dat is een stuk duurder dan wat je per trainingsuur terugkrijgt. Maar met zo betaal je alleen voor de keren dat je werkelijk kunt. En je hebt zo ook keus uit alle weekdagen.

Hoe werkt het?

  • De regeling geldt alleen voor rijders die geen gebruik kunnen maken van de gratis uitwijk naar training overdag. Dit moet blijken uit het feit dat je tussen 6 en 19 december je abonnement niet overdag hebt gebruikt.
  • Als je uiterlijk 27 december via je vereniging blokkering van het abonnement aanvraagt, geldt dit met terugwerkende kracht vanaf 6 december.

Namens de baancommissie,

Frank Steenkamp