GewestMarathon

Marathonschaatsen – start seizoen 2023-2024

De GTC Marathon wil jullie over het volgende informeren:
Wellicht heb je de kalender voor het nieuwe seizoen op de site al bekeken en gezien dat er een nieuwe startgroep is bijgekomen namelijk Startgroep 4.

Hoe is dit tot stand gekomen? Eind van het vorige seizoen is er een enquête gehouden en de resultaten daarvan heeft ons op het idee gebracht om meer niveau verschillende startgroepen te laten deelnemen. Met het toevoegen van startgroep 4 denken wij dat te bereiken en daarmee betere spreiding komt van het totaal aantal deelnemers en meer gelijkwaardige pelotons.

De deelnemers zijn in de 4 startgroepen ingedeeld. Een aantal deelnemers op basis van promotie een aantal op basis van het totaal uitgereden wedstrijden en een aantal nieuwe rijders. De GTC Marathon heeft absoluut de intentie iedere deelnemer het naar haar/zijn zin te maken en plezier te laten beleven aan het marathon schaatsen. Wat ons betreft gaan we met de huidige indeling het seizoen beginnen.

Het nieuwe seizoen gaat op 7 oktober van start! Op zaterdagavond zullen vanaf 20:00 uur de eerste wedstrijden om de Oomssport Marathon Cup verreden worden. De volgende zondagochtend 8 okt. om 9:00 uur volgt de Mass start voor de Pupillen.

Kalender
De kalender staat sinds begin september op de website van het gewest, te vinden via de volgende link: Kalender Seizoen 2023-2024.

Inschrijven
De wedstrijden staan open voor inschrijving op inschrijven.schaatsen.nl, of via de gebruikelijke Inschrijven wedstrijden– in de rode balk op deze gewestelijke site links bovenaan. Ook hierbij is het verzoek je zo snel mogelijk in te schrijven voor alle wedstrijden. Afmelden kan altijd, uiterlijk 24 uur van te voren.

Beennummers en startgroepen
De lijst met deelnemers en beennummers staat op Sportity: Deelnemers Startgroepen 23-24 . Daarnaast zal in een kolom de startgroep vermeld staan, waarin de deelnemer is ingedeeld. En zoek alvast het beennummer op, want volgens de gegevens van de GTC heeft de deelnemer deze reeds in bezit. Het nummer wordt niet nogmaals uitgereikt. Het verzoek is om deze gegevens te controleren en te reageren naar het wedstrijdsecretariaat als de gegevens niet kloppen.

Hier volgt het stappenplan om je in te schrijven:

  • Is je KNSB licentie op orde?
  • Staat je vinkje bij marathon goed bij MIJN KNSB account.
  • Controleer op de deelnemerslijst in welke startgroep je bent ingedeeld.
  • Schrijf je in bij de juiste startgroep dat mag je voor het gehele seizoen al doen
    (afmelden is veel gemakkelijker)
  • Controleer je beennummer op de lijst is dit niet correct mail ons op gtcm.zh@gmail.com
  • Controleer je transpondernummer indien nodig pas het aan op MIJN KNSB account
  • Ps. De inschrijving voor het ZHK PUP en JUN is nog gesloten i.v.m. mogelijk kalender wijziging.
  • Ben je een nieuwe deelnemer of overweeg je een nieuwe deelnemer worden mail ons op gtcm.zh@gmail.com Noteer je tel nr in de mail dan nemen we contact met je op om het door te nemen wat de mogelijkheden zijn.

Sportity app
Dit seizoen zal alle wedstrijd informatie alleen via de Sportity app verzorgd worden. Een papierloze manier om de uitslagen eenvoudig en snel te delen. Deze is op de mobiele telefoon te downloaden via de Apple Store of Google Play. In de app bij ‘My channels’ klikken op ‘+ Add new’ voer daar event-password: MAR-DH in. Vervolgens ben je lid bij ons channel “Marathon Den Haag”.

Sponsoren
Komend seizoen zullen de prijzen wederom gesponsord worden door Oomssport en Van Koppen Arbeidsrecht!

Veel succes met de laatste voorbereidingen.

GTC Marathon