GewestMarathon

Marathonkalender, het vervolg

Afgelopen week heeft de KNSB in een bericht verduidelijkt dat er qua marathonwedstrijden meer mogelijk is dan dat eerder uit de coronamaatregelen kon worden opgemaakt. Het volgende geldt:

“Onderlinge (trainings)wedstrijden tussen verenigingen (rijders) op de eigen ijs- of skatebaan zijn toegestaan voor alle leeftijden. De tijden en uitslagen van deze wedstrijden worden niet gepubliceerd in Vantage.” bron: knsb.nl.

Dit betekent dat lokale wedstrijden georganiseerd kunnen worden. Na beraad binnen de GTC en overleg met juryleden en vrijwilligers, Baancommissie, De Uithof en de KNSB is gewerkt aan de marathonkalender, het vervolg.

Wat verandert er

De landelijke kalender is ook overhoop gegaan, wat invloed heeft gehad op ons gewestelijke programma. De mogelijkheden voor het Gewestelijk Kampioenschap, 6-Banen toernooi en extra wedstrijden zijn bekeken, waarbij rekening is gehouden met de annulering van de wedstrijden op de Weissensee, de aanpassing van de periode van de wedstrijden in Zweden en de voorjaarsvakantie. Het overzicht van de wijzigingen, met daaronder de toelichting:

Oomssport Marathon Cup

  • De wedstrijd van vrijdag 11/2 van de startgroepen 1 en 2 verplaatst in verband met de landelijke wedstrijd op 12/2 naar vrijdagavond 28/1. De wedstrijd kan als losse wedstrijd in ieder geval doorgaan, echter is de verwachting dat de coronamaatregelen worden versoepeld op 25/1 en dat de wedstrijd gewoon onderdeel van de competitie zal zijn.
  • De wedstrijd van vrijdag 21/1 van de categorie Junioren en Startgroep 3, verplaatst naar 25/2.

6-Banen toernooi

  • Het resterende programma van dit regionale toernooi en het programma op De Uithof bieden geen mogelijkheid meer om de geannuleerde wedstrijd in te halen.

Gewestelijk Kampioenschap

  • Doordat zaterdag 19/2 vrijkomt door de verschuiving van de landelijke wedstrijd zullen de Junioren, Dames, Heren en Masters op 19/2 het Gewestelijk Kampioenschap (ZHK) rijden.
  • Op zondagochtend 6/3 zal het de beurt zijn aan de Pupillen, tezamen met het ZHK Langebaan.

Landelijke wedstrijden

  • De landelijke wedstrijd is verplaatst van zaterdag 19/2 naar 12/2, wat eerder door de KNSB is gecommuniceerd.
  • Via Schaatsen.nl volgt binnenkort meer informatie over het NK Jeugdmarathon.

Inschrijven

Online inschrijven is aangepast en weer mogelijkvia Schaatsen.nl. Gebruik de knop INSCHRIJVEN | WEDSTRIJDEN, rechts bovenaan de gewestelijke website.

Let op: de inschrijvingen van de oorspronkelijke wedstrijden zijn meeverhuisd naar de nieuwe data. Voor die rijders geldt het volgende: als je al ingeschreven was en je wilt deelnemen, dan hoef je niks te doen. Als je niet meer mee kan/wil doen, graag het verzoek je af te melden. Controleer dit alsjeblieft.

Onveranderd op zaterdag 12/3 wordt het seizoen afgesloten met de finale van de Oomssport Marathon Cup. Hoewel altijd een slag om de arm moet worden vermeld, is er de hoop dat het de goede kant op blijft gaat. We kijken er naar uit om met jullie dit programma zonder beperkingen te kunnen volbrengen! Tot op het ijs!

GTC Marathon

#marathonschaatsen #meermarathon #ijsenwederdienende