Het Gewest Zuid-Holland bestaat dit jaar 130 jaar. Naar aanleiding hiervan worden er dit seizoen een drietal activiteiten georganiseerd, met als centraal thema “Nog een rondje”. Zie hieronder voor meer informatie over de verschillende activiteiten en volg de speciale Instagram en Facebook pagina’s om op de hoogte te blijven!

Symposium

Zaterdag 15 oktober 2022 van 19:00 – 00:00, De Uithof, Den Haag

In het decor van de ijshockeyhal op de Haagse Uithof zullen bekende sprekers uit alle disciplines die het gewest vertegenwoordigt hun verhaal doen. Met namen waaronder Hein Vergeer en Freek van der Wart belooft het een bijzondere avond te worden. Verhalen uit het heden en verleden van de sport zullen de revue passeren.

Menno Boelsma bokaal

Zondag 11 december 2022 van 16:00 – 23:00, De Uithof, Den Haag

De 400-meterbaan van de Uithof wordt omgetoverd tot arena voor de Veteranenstrijd. Gevestigde schaatsnamen van weleer nemen het head-to-head tegen elkaar op om te bepalen wie van de Veteranen de beste 100 meter sprint (nog) in zijn of haar benen heeft. Met splijtende starts, spetterende lichtshows en rauwe topsnelheid beloofd het een groot spektakel te worden. Rondom de arena is er vanaf 16:00u een vrolijke kerstmarkt met lokale producten en lekkernijen voor de feestdagen. Daarnaast kunt u zelf de schaatsen onder binden in de sfeervolle ambiance voordat de strijd der titanen losbarst.

Eindfeest

April 2023

Het 130 jarig bestaan wordt spetterend afgesloten met het eindfeest. Er zullen optredens zijn van bekende en minder bekende artiesten, waarbij jong en oud nog een paar rondjes kunnen draaien op de feestvloer. Ook zal er voldoende gelegendheid zijn om met mede schaatsers terug te blikken op de afgelopen activiteiten.