Op zondag 11 december wordt de 400-meterbaan van de Uithof omgetoverd tot de arena voor de Boelsma bokaal. Een kortebaanwedstrijd over 100 meter voor de Nederlandse jeugd ter nagedachtenis aan Ger Boelsma senior. Met splijtende starts, spetterende licht- en geluidshows en rauwe topsnelheid beloofd het een groot spektakel te worden.

De wedstrijd is open voor alle alle jeugd van het Gewest Zuid-Holland en van andere gewesten van het land. Het belooft een unieke kans voor de jeugd te worden om de sfeer van een grote wedstrijd op landelijk niveau zelf mee te maken. Want wie wilt er nou niet met spetterende licht- en geluidshows een 100 meter schaatsen?

Aanmelden kan via deze link op inschrijven.schaatsen.nl. Alle familie en vrienden van de deelnemende schaatsers zijn van harte welkom om als toeschouwer dit evenement bij te wonen, net als alle andere geïnteresseerden.

Voor de wedstrijd begint is er een kerstmarkt rondom de arena, waar lokale ondernemingen hun producten aanbieden. Ook zullen er de nodige eet en drinkkraampjes aanwezig zijn. Daarnaast kunt u ook zelf de schaatsen onderbinden in deze sfeervolle ambiance voordat de strijd der titaantjes losbarst.

Het programma voor de dag ziet er als volgt uit:

12:45-18:00 – Kerstmarkt (middenterrein 400-meterbaan)

12:45-16:30 – Vrij schaatsen voor publiek

17:00-21:00 – Boelsma Memorial

21:00-00:00 – Naborrelen in Grand Café ‘De Uithof’

We hopen u op 11 december te zien!

PS: Mocht u zelf ook ook met een kraampje op de kerstmarkt willen staan, neem dan even contact op met de lustrumcommissie (knsbgewestzh.lustrum@gmail.com).

PPS: deze wedstrijd was eerder gepromoot onder de naam `Veteranenstrijd’, de opzet van de wedstrijd is nog steeds hetzelfde, alleen is de wedstrijd nu opengesteld voor de toekomstige veteranen.