Marathon

KPN Marathon Cup – De Uithof Bokaal 26 oktober

“Den Haag staat altijd garant voor spektakel.”

Op zaterdag 26 oktober strijkt het marathonpeloton neer in Den Haag, voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Met pas één wedstrijd in de benen, zal het peloton fris aan de start verschijnen en zal de strijd om de Uithofbokaal in alle hevigheid losbarsten.

De marathonschaatsers doen vaker de ijsbaan in Den Haag aan. Vorig jaar was het Lisa van der Geest die er met de winst vandoor ging, voor Ineke Dedden en Anne Tauber. Van der Geest is geen onbekende op de Uithof. Als kind draaide zij reeds haar rondjes op de Haagse schaatsbaan. Ze heeft naar eigen zeggen een goede zomer gedraaid en is klaar voor weer een mooi seizoen. Van der Geest zal in Den Haag rekening moeten houden met concurrenten als Irene Schouten, Marijke Groenewoud, Manon Kamminga en Imke Vormeer.

Gary Hekman klopte vorig jaar Simon Schouten en Sjoerd den Hertog. Schouten is er dit seizoen niet meer bij, maar zijn ploeg Royal A-Ware versterkte zich dit jaar met Bart Swings en Jordy Harink en blijft een van de sterkste ploegen in het peloton. Sjoerd den Hertog won de afgelopen twee jaar het klassement en blijft dus ook iemand om rekening mee te houden. Ploeggenoot van Den Hertog bij Okay Fashion&Jeans, is Erik Jan Kooiman. Kooiman kwam over van Royal A-Ware en heeft het prima naar zijn zin in zijn nieuwe ploeg. De ijsbaan in Den Haag is vertrouwde grond voor de man uit Lekkerkerk. Als kind trainde hij al op De Uithof. “Een wedstrijd in Den Haag staat altijd garant voor spektakel,” meent hij. “Het is een baan waar de omstandigheden vaak zwaar zijn en dat levert mooie wedstrijden op.” Dat is meteen goed nieuws voor aanvallende mannen als Mats Stoltenborg en Jouke Hoogeveen, die in Den Haag zeker hun best zullen doen om een massasprint te vermijden.

De dames beginnen hun wedstrijd om 19.15 uur. De heren volgen om 20.30 uur. Voorafgaand aan de dames, om 17.45 uur, schaatsen ook de heren beloften hun wedstrijd. Een kaartje kost 8 euro. Kinderen t/m 15 jaar betalen slechts 3 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *