Gewest

Koninklijke onderscheidingen voor gewestelijke vrijwilligers

Rond Koningsdag zijn weer meerdere vrijwilligers, actief voor het gewest en/of de aangesloten verenigingen, met een koninklijke onderscheiding geëerd.

Krijn Jongejan (Leidschendam) is sinds 1998 als wedstrijdorganisator, jurylid, lid van de baancommissie en de GTC Langebaan/kortebaan betrokken bij de organisatie van wedstrijden binnen het Gewest Zuid-Holland van de KNSB. Ook zet hij zich in voor de Protestantse Gemeente en voor muziekvereniging METRO.

Kees Nowée (’s-Gravenzande) werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bestuurlijke inzet voor verschillende sportverenigingen en zijn werk voor het Diaconaal Platform en Hospice Beukenrode. Hij heeft zich onder meer ingezet voor het sectiebestuur shorttrack, GTC Shorttrack en HVHW.

Thera Hanse – van ’t Geloof (Lage Zwaluw) is sinds 2014 bestuurslid en secretaris van IJsclub Lage Zwaluwe. Daarnaast heeft ze zich op verschillende manieren ingezet voor de Protestantse Gemeente Lage Zwaluw, voor de plaatselijke muziekvereniging, als EHBO’er, voor de Stichting Zwaluwse Koningsdagen en collecteert ze voor de Nierstichting.

Kees Lagendijk (Ridderkerk) zit al ruim 35 jaar in het bestuur van IJsclub ‘Rijsoord en Omstreken’. Daarnaast leverde hij een grote bijdrage aan de Hervormde Gemeente Rijsoord en was hij bestuurslid van de School met de Bijbel.

F.C.M Oliehoek (Leidschendam) was initiatiefnemer voor de Elfdorpentocht en organiseerde jarenlang de avondfietsvierdaagse. Voor IJsclub Nut en Vermaak Stompwijk organiseerde hij de Poldercross. Ook zet hij zich al jaren in voor de Toerclub Stompwijk, als bestuurslid, wegcaptain en, routeplanner.

Matthijs Timmermans (Alblasserdam) is sinds 1990 bestuurslid technische zaken van de Alblasserdamse IJsclub. Hij is verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebouw en de kwaliteit van de veldijsbaan. Gedurende vorstperiodes is hij dagelijks op de ijsbaan.

Jacolien Vogelzang (Rotterdam) heeft een lintje gekregen wegens haar verdiensten voor de schaats- en skeelersport als vrijwilligster bij SV Rotterdam, waar ze onder meer in de Technische Commissie zit.