Gewest

KNSB geeft podium aan IJshal De Vliet

Je kunt iemand het podium geven en dan krijgt die persoon de kans zich te tonen aan de wereld. Je kunt iemand ook een érepodium geven en dan kan de ontvanger niet alleen zelf pronken maar ook anderen een plek geven om even te ‘shinen’.

Dat is precies de gedachte achter het cadeau dat de KNSB, zowel de landelijke organisatie als het Gewest Zuid-Holland, in petto had voor De IJshal De Vliet. Dankzij de onverdroten inzet van trouwe vrijwilligers konden de Leidse schaatsers dit jaar afscheid nemen van de oude, versleten Menken-ijshal en hun intrek nemen in de gloednieuwe schaatshal.

De monden vielen open van verrukking, toen de De Vliet in september open ging voor het publiek. Sindsdien wordt er dagelijks vol plezier geschaatst, zowel op de rondbaan van 250 meter als de 30×60-piste en de funbaan. De nieuwe hal, van veel gemakken voorzien, is energieneutraal en dient als voorbeeld voor de verduurzaming van kunstijsbanen.

“Dit soort initiatieven verdient dan ook een breed podium”, zegt Jurre Trouw, manager Sportparticipatie van de KNSB. Hij was naar Leiden afgereisd om samen met Wilem-Jan Molleman, bestuurslid van het Gewest Zuid-Holland, het nieuwe ereschavot aan de stichting IJshal De Vliet te overhandigen.

Voorzitter Jos Arts en secretaris Willem van Vliet verrichtten de onthulling en namen het cadeau dankbaar in ontvangst. Zij hopen het podium met grote regelmaat te gebruiken om medaillewinnaars van wedstrijden te huldigen.

Trouw: “Sport en prestaties gaan hand in hand. Wie goed presteert heeft een podiumplek verdiend, of het nu individueel is of als team. Het podium is extra breed, zodat ook teams er volledig op kunnen. Stichting IJshal De Vliet, die geheel draait op vrijwilligers, heeft zo iets moois gepresteerd, dat ze gewoon recht op zelfs het hele erepodium.”

Bron: KNSB