GewestLangebaan

Informatie Boelsma Memorial

Beste schaats(st)er,

Leuk dat je morgen mee doet aan de Boelsma Memorial! Omdat deze wedstrijd (gedeeltelijk) geen standaard langebaanwedstrijd is, volgt hier wat praktische informatie.

De wedstrijd zal om 17:00 uur beginnen met twee keer een normale 100 meter, zoals je gewend bent bij andere langebaan wedstrijden. Op basis van de snelste tijd van deze 100 meters wordt een klassement gemaakt voor de knock-out fase. De snelste 9 personen per categorie kwalificeren zich dan voor deze knock-out fase, voor de rest van de deelnemers houdt de wedstrijd hier helaas op. De categorieën zijn als volgt ingedeeld: pupillen E & F, pupillen C & D, pupillen A & B, junioren C, junioren A & B.

De pupillen C,D,E en F willen we graag vragen of ze bij aankomst een hesje met een startnummer op willen halen en deze aan willen doen met het nummer op de buik. De jury kan dan wat beter in de gaten houden of iedereen in de goede baan staat. Ook zouden we deze pupillen graag willen vragen om (gedurende de hele wedstrijd) aan de overkant van de baan de baan op te gaan (zie blauwe cirkel in onderstaande figuur).

De knock-out fase bestaat uit een halve finale en een finale, waarbij steeds 3 personen tegelijk tegen elkaar een 100 meter rijden (zoals bij de Zilveren Bal). Degene die van deze drie als eerste over de finishlijn komt gaat door naar de finale/ wint de categorie. Aangezien er 3 personen tegelijk tegen elkaar rijden, wordt bij de knock-out fase de inrijbaan als derde baan gebruikt. Deze kan dan dus niet gebruikt worden voor het inrijden!

Tijdens de knock-out fase voeren we daarom de volgende wijzigingen in (zie onderstaande figuur):
● Het ijs betreden en verlaten kan dan alleen aan de overkant van de baan (zie blauwe cirkel). Let op: je moet dus een stuk verder lopen om de baan op te kunnen.
● Aan de overkant van de baan wordt met pionnen een rondje afgezet (zie paarse pijlen), hier kan je (beperkt) inrijden en eventueel wat proefstartjes doen. Aan de buitenkant wordt een kleine strook overgehouden zodat de schaatsers die net klaar zijn met hun rit langs de inrijdende schaatsers kunnen glijden.
● Als je bijna aan de beurt bent, dan meld je je bij de groene cirkel.
● De baanindeling is dan als volgt: blauw is de inrijbaan, wit is de binnenbaan (middelste baan) en rood is de buitenbaan.

We hopen dat het hiermee duidelijk is. Mocht dat niet zo zijn, dan horen we het graag even via knsbgewestzh.lustrum@gmail.com !

Groeten namens de jury,

Remco Boere