Gewest

In memoriam: Geerd Hilgersom

Op 24 november is Geerd Hilgersom overleden, groot schaatsliefhebber en prominent trainer van gewestelijke juniorenteams. Hilgersom, die al langere tijd ernstig ziek was, is 65 jaar oud geworden.

Met de liefde voor de schaatssport zit het wel goed in de familie Hilgersom. Zijn drie talentvolle kinderen brachten hem in aanraking met het Gewest en het trainerschap. In recordtempo wist hij drie trainersopleidingen te voltooien.

Bij het Gewest is hij naast trainer van de B-selectie meer dan 10 jaar succesvol hoofdtrainer van de C-selectie geweest. Met name de meer jeugdige groep junioren lag hem na aan het hart, die kon hij nog veel leren. Niet alleen schaatstechnisch, maar ook conditioneel en mentaal. Geerd stond bekend als een amaibel en sociaal persoon en wist door de jonge schaatsers ook wat er buiten het schaatsen om speelde. 

In zijn toenmalige woonplaats Stompwijk heeft hij vele droogtrainingen aan de gewestelijke selectie gegeven. Meestal in de polder rondom het dorp, maar als het heel slecht weer was dan gewoon bij hem in de kas. Daar organiseerde hij ook trainingsdagen en teambuildingsactiviteiten, zoals elk jaar op oudejaarsdag, wat nota bene zijn verjaardag was.

Als trainer heeft Geerd Hilgersom aan de basis gestaan van het succes van vele bekende schaatsers, zoals Patrick Roest, Jutta Leerdam en Kai Verbij.

De vele reacties op zijn overleden geven aan dat een bijzonder mens is heengegaan. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte toe.

Bestuur KNSB Gewest Zuid-Holland