Gewest

In memoriam: Aad Kagenaar

Op 11 februari is Aad Kagenaar overleden. Een markante persoon binnen de schaatswereld, die van 1995 tot 2010 met onvermoeibare toewijding en een scherp inzicht de rol van voorzitter van District Sassenheim binnen de KNSB vervulde. Voordat Aad de voorzittershamer hanteerde, droeg hij als penningmeester zorg voor de financiën van het district, waarbij zijn vakbekwaamheid en gevoel voor humor altijd voorop stonden.

Aad’s liefde voor de schaatssport kende geen grenzen, waarbij hij een bijzondere passie had voor het jeugdschaatsen. Zijn inzet was niet alleen voelbaar op het ijs, maar ook daarbuiten, waar hij altijd klaarstond met wijze raad of een bemoedigend woord. Het is mede dankzij zijn toewijding dat vele jonge schaatsers zich hebben kunnen ontwikkelen binnen deze prachtige sport.

In 2011, ter ere van zijn onuitwisbare bijdrage aan het schaatsen, werd Aad onderscheiden als erevoorzitter van het District Sassenheim. Bij zijn afscheid werd tevens de Aad Kagenaar Bokaal in het leven geroepen, een trofee die jaarlijks wordt uitgereikt aan twee jeugdschaatsers (m/v) die over twee wedstrijden de beste zijn. Deze bokaal staat symbool voor Aad’s nalatenschap; een erkenning van zijn jarenlange inzet en liefde voor het schaatsen.

Aad Kagenaar is in 2011 benoemd tot erelid van KNSB Gewest Zuid-Holland.