GewestJeugdschaatsen

IJSTIJD! Stimuleringsfonds helpt verenigingen bij werving jeugdleden

Heeft jouw vereniging een geweldig idee om meer kinderen uit jullie buurt enthousiast te maken voor schaatsen en/of inlineskaten? Maar kom je nog wat geld tekort om dat plannetje uit te voeren? Het IJSTIJD! Stimuleringsfonds van de KNSB biedt ondersteuning aan verenigingen om kinderen t/m 12 jaar bij jouw club te betrekken.  

IJSTIJD! is het jeugdprogramma van de KNSB, waarmee de schaatsbond sinds 2011 probeert om meer kinderen vaker aan het schaatsen of skeeleren te krijgen. Via het schoolschaatsen maken jaarlijks 250.000 kinderen kennis met het schaatsen of inlineskaten. Hoe mooi is het als een deel daarvan zich aanmeldt als nieuw lid bij jouw club?  

Op lokaal niveau gebeurt al veel om jeugd te enthousiasmeren voor onze mooie sport. Misschien is jouw vereniging zelfs heel actief op dit gebied. Mogelijk leven er wel ideeën, maar ontbreekt het nog aan geld om ze uit te voeren. De KNSB geeft jouw vereniging graag een steuntje in de rug via het nieuw opgerichte IJSTIJD! Stimuleringsfonds. 

“In Nederland leren kinderen lopen, fietsen en zwemmen. Als het aan ons ligt weet ieder kind voor zijn twaalfde ook hoe het is om te schaatsen of inlineskaten”, zegt Jurre Trouw, manager sportparticipatie van de KNSB. “Verenigingen weten het best wat nodig is om de jeugd lokaal te bereiken. Met dit fonds willen wij hen daarbij een handje helpen.” 

Via het IJSTIJD! Stimuleringsfonds van de KNSB is komende winter 25.000 euro beschikbaar. Dus heb je als vereniging een leuk idee om meer kinderen te enthousiasmeren voor jullie sport en vereniging? Doe dan een aanvraag voor het Stimuleringsfonds en zorg voor een extra boost voor jullie project.  

Een aanvraag moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet je activiteit gericht zijn op jeugd t/m 12 jaar en het moet plaatsvinden in het seizoen 2020 – 2021. Meer informatie over het IJSTIJD! Stimuleringsfonds kan je vinden op deze pagina. Het indienen van een aanvraag kan van 17 augustus t/m 20 september. 

Op maandag 24 augustus, van 19.00 – 20.00 uur, houden we een digitaal vragenuur over het IJSTIJD! Stimuleringsfonds. Klik hier om je voor deze digitale bijeenkomst aan te melden. Heb je nu al vragen over het IJSTIJD! Stimuleringsfonds, neem dan contact op met Martijn Hagens via m.hagens@knsb.nl of 088-489 2000.