JeugdschaatsenKunstrijdenLangebaanMarathonShorttrack

Coronaveilig schaatsen v.a. 6 november (aangepast)

Beste schaatsers,

Zoals bekend heeft de regering op 2 november nieuwe maatregelen aangekondigd om het Corona-virus weer onder de duim te krijgen. Ook bij de schaatstrainingen en –wedstrijden hebben we ons daaraan te houden. NIEUW per 13-11: geen publiek bij trainingen en wedstrijden. En mondkapjes als “dringend advies”.

Voor de trainingen en wedstrijden op Uithof betekent dit vanaf zaterdag 6 november 2021 het volgende:

  • CORONAPAS: Iedereen vanaf 18 jaar (schaatsers, trainers, begeleiders en toeschouwers) moet een geldig coronatoegangsbewijs en ID-bewijs kunnen tonen. Dit geldt voor het hele complex.
  • MONDKAPJES zijn vóór de toegangscontrole verplicht. Daarna het dringend advies om ze op te houden, tot je het ijs opgaat.
  • GEEN PUBLIEK: in elk geval tot begin december wordt er geen publiek toegestaan bij trainingen en wedstrijden. Ook ouders en begeleiders blijven dus buiten. Het aantal ‘veterouders’ bij jeugdschaatsen op zaterdagavond wordt tot een minimum beperkt.
  • Na de toegangscontrole mag je de WC’s en kleedkamers gebruiken. Wel gelden de basisregels: houd zo veel mogelijk 1,5 meter afstand, was je handen en blijf thuis bij klachten.
  • Tijdens trainingsperiodes wordt van de schaatsverenigingen verwacht dat zij vrijwilligers leveren die de toegangscontrole voor hun rekening nemen. De clubs krijgen een toerbeurtschema waarin staat wie zich wanneer moet inzetten.

De toegangscontrole kan tot enige vertraging leiden. Zorg daarom dat je op tijd bent. Je bent al vanaf 30 minuten voor je training welkom!

Namens de baancommissie,

Ger Boelsma

Frank Steenkamp