JeugdschaatsenLangebaanMarathon

Coronabulletin nr 8: dinsdag 15-12 nog schaatsen, daarna meer duidelijkheid

“Het land gaat op slot”, meldde premier Mark Rutte gisteravond. Maar dat geldt niet voor de buitensport. En omdat ijsbanen zoals de Uithof officieel accomodaties voor buitensport zijn, is nog niet direct duidelijk wat de landelijke regels betekenen voor onze schaatstrainingen.

Vandaag nog open

De Uithof stopt met alle indoorsport, maar houdt de schaatsbaan nog open. In afwachting van landelijke besluiten zullen wij vandaag ook doorgaan met de schaatstrainingen. Daarbij geldt nu wel de regel van maximaal 2 schaatsers achter elkaar, mét anderhalve meter afstand. En aan ouders de dringende oproep om bij het halen en brengen afstand te houden en een mondkapje te dragen. Houd ook bij het reizen van en naar de Uithof rekening met de nieuwe maatregelen – dus maximaal 2 volwassenen per auto.

Woensdag meer duidelijkheid

De KNSB beraadt zich vandaag op landelijk niveau over de vraag of het verantwoord is om door te gaan met schaatstrainingen op buitenbanen. Aan het eind van de dag worden conclusies verwacht. Het bestuur van het gewest en de baancommissie van de Uithof zullen daarna de balans opmaken en overleggen met de directie van de Uithof. In de loop van woensdag verwachten wij dan te melden of en hoe er verder geschaatst gaat worden.

Houd deze website in de gaten. En alvast bedankt voor jullie begrip.

Frank Steenkamp

Voorzitter baancommissie Uithof Den Haag