GewestJeugdschaatsenKunstrijdenLangebaanMarathon

Coronabulletin 15 oktober: aangepaste training, geen wedstrijden

Beste schaatsers, zoals eerder aangekondigd hebben de nieuwe maatregelen van het kabinet tegen de verspreiding van het coronavirus ook voor onze sport gevolgen. Op basis van landelijke richtlijnen en na overleg met diverse instanties is daarom voor het schaatsen in de Uithof en in Silverdome het volgende besloten. Het gaat om hoofdlijnen. Er kunnen nog bijstellingen en aanpassingen volgen. Houd deze website dus in de gaten!

Wedstrijden afgelast

De komende weekends zullen er geen wedstrijden gereden worden. Dat geldt in elk geval voor alle marathonwedstrijden en langebaanwedstrijden voor abonnementhouders en voor competitiewedstrijden in het ijshockey en shorttrack.

Deze maatregel geldt voorlopig voor 4 weken, dus tot en met het weekend van 14 en 15 november.

Trainingen in aangepaste vorm

De ijstrainingen gaan door. Dit is mede mogelijk door de eerder genomen maatregelen zoals gewijzigde toegang, sluiting kleedkamer en schaatsen aantrekken op voldoende afstand van elkaar. Maar die training gaat vanaf nu wel in aangepaste vorm:

MAX 4: trainen gebeurt individueel of in vaste groepjes van maximaal 4 rijders, met voldoende afstand. Hier wordt streng op toegezien.

INSTRUCTIE door trainers ook aan groepjes van maximaal 4 rijders tegelijk.

Jeugdschaatsen op zaterdagavond

Ook deze schaatslessen kunnen doorgaan. Wel zijn er enkele aanpassingen, zoals een iets gewijzigde aanvangstijd van het tweede trainingsuur (‘zaterdag 4’). Iedereen wordt hierover geïnformeerd via de eigen vereniging.

Andere maatregelen

In de toegangsruimte mogen zich maximaal 30 mensen tegelijk bevinden. Dit kan tot wachtrijen leiden; houd ook daarin 1,5 meter afstand

In de ijshockeyhal mogen maximaal slechts 30 sporters aanwezig zijn, inclusief trainers. Uitzondering: dit geldt niet voor jeugd t/m 17 jaar.