Gewest

Coronabulletin 14 oktober

Beste schaatsers,

Er gaan vanaf vanavond nieuwe beperkingen gelden voor de sport en dus ook voor het schaatsen. Wat nog wel kan, zal hopelijk later op deze woensdag of anders op donderdag 15 oktober duidelijk worden.

Als baancommissie Den Haag verwachten wij in grote lijnen het onderstaande. Aan deze ‘verwachting’ kunnen geen rechten ontleend worden!

Trainingen:
•Training voor pupillen en junioren tot 18 jaar kan doorgaan, met enige beperkingen
•Jeugdschaatsen op zaterdagavond krijgt extra beperkingen*. Dit vanwege het grote aantal ouders, begeleiders en trainers boven de 18. •Trainingen 18+ voldoen bij de huidige aantallen niet aan de eis dat ‘individuele’ sport alleen in groepen tot 4 personen mag, op anderhalve meter afstand. ALS ze doorgaan, zullen hier nieuwe beperkingen* gelden.
*) Gekeken wordt naar verlaging van aantallen per trainingsuur.

[NB: vooruitlopend op de nieuwe regels gaan de trainingen van woensdag door!]

Wedstrijden:
•De komende 4 weken geen marathon
•Langebaan houden wij een pleidooi om hier wel mee door te gaan (individueel, op afstand)
•Zondagochtend: vanwege drukte rond de baan en reisbewegngen verwachten wij deze wedstrijden te moeten ‘verdunnen’ tot kleinere aantallen.

Of dit allemaal lukt, hangt af van landelijke afspraken tussen de schaatsbond KNSB en het RIVM én van beslissingen van de veiligheidregio Haaglanden.

We houden jullie via deze website en facebook op de hoogte.

Waarom niet direct duidelijkheid?
Schaatsen is een bijzondere sport die net even anders werkt dan voetbal, hockey of tennis. Geen teamsport, maar wel in grote aantallen – juist bij trainingen. Bovendien maken wij voor die training meer reisbewegingen dan voor wedstrijden.
Vandaar dat het even tijd kost om de nieuwe landelijke regels goed te vertalen in een verantwoorde aanpak voor onze trainingen en wedstrijden.