Gewest

Barbecue ijsclub eindigt in ongekend drama

Zaterdagavond is in Nieuw-Beijerland een vrachtwagen ingereden op een barbecue van ijsclub De Kom. Zes mensen zijn daarbij om het leven gekomen.

Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB, spreekt zijn steun uit aan alle betrokkenen van het vrachtwagendrama: “Wij zijn geschokt door het nieuws over het ongeluk in Nieuw-Beijerland, dat IJsclub De Kom zwaar getroffen heeft. De KNSB leeft mee met de slachtoffers, nabestaanden en overige betrokkenen en wij wensen hen heel veel sterkte.”

De NOS meldt dat zaterdagavond rond 18.00 uur een Spaanse vrachtwagenchauffeur van een dijk in Nieuw-Beijerland inreed op een gezelschap dat bezig was met een barbecue en daarbij meerdere gasten raakte. Volgens omwonenden was de groep mensen bij elkaar gekomen voor het afscheid van de voorzitter van de plaatselijke ijsclub De Kom. Over de toedracht van het ongeluk is nog niets bekend. 

Behalve de zes dodelijke slachtoffers liggen er zeven mensen in het ziekenhuis, van wie een in kritieke toestand. Onder anderen premier Mark Rutte en de koning hebben hun medeleven betuigd aan alle slachtoffers en nabestaanden. 

Ook het bestuur van KNSB Gewest Zuid-Holland leeft mee met de slachtoffers, nabestaanden en overige betrokken. Wij wensen hen heel veel sterkte.

Dit artikel is overgenomen van de website van de KNSB en staat ook op schaatsen.nl.