Langebaan

Wedstrijdseizoen start op 10/11 oktober

Beste schaatsers, vanwege ‘corona’ hebben de voorbereidingen wat meer tijd gekost dan anders, maar zoals het er nu op 24 september voorstaat, kunnen we in het weekend van 10 en 11 oktober wel degelijk beginnen met schaatsweden op de Uithof. Het programma wordt binnen enkele dagen bekendgemaakt. Hier alvast enkele mededelingen,

1. Coronaveilige wedstrijden
Vanwege het bekende virus hebben we ons wel aan extra regels te houden. Zie de coronaregels elders op deze site. Deze zijn gebaseerd op een protocol dat de baancommissie in samenwerking met de directie van de Uithof en in overleg met de veiligheidsregio Haaglanden heeft opgesteld. Belangrijke details: voorlopig geen gebruik van kleedkamers, coaches geen toegang tot gewestelijke ruimte en geen verbale coaching. Toeschouwers alleen op de tribune. Ook worden er dit jaar geen papieren startlijsten uitgedeeld. De startlijst staat daarom 24 uur voor de wedstrijd vast, zodat iedereen hem zelf kan downloaden.

2. Het wedstrijdprogramma
Het programma voor langebaanwedstrijden wordt uiterlijk 28 september gepubliceerd. Vanaf uiterlijk 2 oktober kan er ingeschreven worden. Vanwege corona zijn er ook in het programma enkele aanpassingen, om drukte op en rond het ijs te vermijden:
• In de avondwedstrijden worden de 100, 300 en 500 meter gereden in enkele ritten.
• Wedstrijden worden vaker opgedeeld in twee ‘blokken’, zodat rijders korter op hun tweede rit hoeven te wachten.
• Om genoeg ruimte te bieden, wordt gewerkt met lagere maximumaantallen per wedstrijd.
• Iedereen wordt dringend verzocht tijdig (= 24 uur vooraf) af te melden. Late aanpassing van de startlijst is dit jaar niet mogelijk.

In de baancompetitie gaat voor degenen die alle wedstrijden rijden, de regel gelden dat je zwakste uitslag niet meetelt. Na een valpartij of diskwalificatie ben je dus niet direct kansloos.

Klassenindeling en limieten
De vereenvoudigde klassenindeling, met vanaf junioren B ‘horizontale’ limieten voor alle leeftijden, blijft ook dit jaar gelden. Daarbij is wel sprake van twee wijzigingen:
Alleen Den Haag-tijden. Vorig jaar was dit al de bedoeling, maar moesten we vanwege databaseproblemen alsnog overstappen naar ‘alle’ tijden inclusief Thialf, Inzell en andere snelle banen. Dit jaar keren we terug naar het principe van Uithoftijden.
Naast 1500m ook 1000m. We zagen vorig jaar dat lang niet iedereen een recente 1500-metertijd heeft. Bovendien waren sprinters wat in het nadeel. Voor de klassenindeling tellen we daarom nu ook 1000m-tijden mee.

De klassenindeling vanaf junior B is nu dus gebaseerd op de volgende limieten:

De klassenindeling en limieten voor pupillen en junioren C zijn ongewijzigd. Ze worden snel weer vindbaar gemaakt op deze vernieuwde website.