Gewest

Na 4 jaar weer een recordweek, vanaf 20 maart

Voor het eerst sinds maart 2019 organiseert de baancommissie Uithof dit jaar weer voor alle wedstrjdschaatsers, van jong tot oud, een week vol recordwedstrijden. In maart is het ijs vaak snel, dus grijp de kans om je PR’s of beste seizoentijden te verbeteren. De inschrijving gaat op 6 maart open!

Wat kan je rijden?

We bieden alle afstanden aan, behalve de 100 meter. Dus we gaan van 300 tot de 10.000 meter. Wel gelden er voor de langere afstanden leeftijds- of snelheidslimieten. Kijk dus goed naar onderstaande schema, voordat je je keus maakt en probeert in te schrijven.

Wie mogen er meedoen?

Alle houders van vastrecht voor de langebaanwedstrijden op de Uithof kunnen gratis aan de wedstrijden meedoen – binnen onderstaande voorwaarden. Daarnaast is er elke avond ruimte voor enkele gastrijders; op de langste afstanden moeten ze wel aan bepaalde limiettijden voldoen.

Online inschrijven en afmelden

Inschrijven: via inschrijving.schaatsen.nl, vanaf 6 maart tot 4 dagen vóór de wedstrijd om 20u. Afmelden: online tot 2 dagen tevoren. Daarna: bij de jury van die dag (mailadres op de inschrijfpagina)

Wedstrijd vol? Wacht op afmeldingen

Voor elke wedstrijd gelden maximum aantallen. Het kán dus dat een wedstrijd ‘vol’ zit als je wilt inschrijven. Wacht dan enkele dagen, want er zijn altijd wat afmeldingen. Dan kan je er alsnog bij. 

Het programma

Hieronder zie je het programma van de recordweek. Er zijn dit jaar ruime mogelijkheden voor wie twee of misschien zelfs drie keer wil schaatsen. Maar blijf reëel: kies niet meer wedstrijden dan je aankunt!

Toelichting gastrijders

Lange afstanden: (3k tm 5k) hier kunnen alleen gastrijders inschrijven die  dit seizoen met KNSB-licentie wedstrijden hebben gereden. Snelle marathonrijders vragen dispensatie bij wedstrijdcoordinator@bcdenhaag.net

Korte afstanden (t/m 1500 m): hier kunnen ook rijders vanaf jun C inschrijven die nog geen KNSB-licentie hadden. Je betaalt dan ook voor een daglicentie.

De tarieven voor gastrijders variëren van 7 euro (sprint en 1000 m) tot 30 euro (10.000m). De exacte bedragen vind je steeds op de inschrijfsite.

Veel plezier en succes!