Marathonkalender 2018/2019 bekend: aantal Oomssport Cup wedstrijden op zaterdag #marathonschaatsen

publicatie: 23-09-2018

#Intro

De 'r' is weer in de maand, de oplettende lezer had al gezien dat op 1 september de openingswedstrijden op de website stonden. Het is nog een kleine twee weken tot de start, een mooi moment voor GTC Marathon om ook de rest van de marathonkalender van ons gewest bekend te maken. Het is een kalender waarin dus zoveel als mogelijk is rekening gehouden met de verzamelde informatie van het gesprek met de rijders aan het eind van het vorig seizoen. Waardevolle informatie werd gedeeld; wat wel steeds het algemene beeld is waar rijders, vrijwilligers en commissie naar toe willen: meer rijders op het ijs, meer strijd in de wedstrijd en bovenal gezellige avonden. Kortom, het motto wordt: rijden, strijden en gezelligheid!

 

#Wedstrijdkalender online

Aan de kalender valt af te lezen dat een aantal veranderingen hebben plaatsgevonden: een aantal Oomssport Cupwedstrijden is op de zaterdagavond. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de lang gekoesterde wens: we kunnen op één avond meer categorieën laten rijden. En als we er dan toch allemaal zijn, kunnen we er een gezellige marathonavond van maken.

De kalender is te vinden via de volgende link: https://www.knsbgewestzh.nl/marathon/kalender. Meteen al de eerste zaterdagavond van het seizoen, op 6 oktober om 20:00 uur, is de openingswedstrijd. De online inschrijving voor de wedstrijden seizoen deel 1 is geopend. De online inschrijving seizoen deel 2, zal gedurende het seizoen worden geopend.

 

Mooie verbeteringen!

Zaterdagavond

Wel vier wedstrijden om de Oomssport Cup van de categorieën Junioren t/m Masters zullen op zaterdagavond worden verreden.

Jeugd

Om met de tijd mee te gaan is voor de jeugd Junioren B en C en Pupillen de Mass start in het leven geroepen met een eigen reglement. En om de ontwikkeling van de jeugd nog verder te bevorderen, is het mogelijk voor Junioren B om op aanvraag in een hogere startgroep te gaan starten en zo te kunnen doorstromen.

Gewestelijk Kampioenschap

Het Zuid-Hollands Kampioenschap (ZHK in de volksmond) wordt georganiseerd in een vrij weekend voor de landelijke rijders. GTC Marathon rekent op een groter deelnemersveld dan ooit en met de marathontop. Voor Pupillen is dit kampioenschap op 13 januari 2019, gecombineerd met het ZHK Langebaan.

 

#Online inschrijven

Inschrijven gebeurt online. De abonnementhouders die zich via de vereniging hebben aangemeld voor de marathoncompetitie hebben vastrecht betaald. Aan deze rijders is in het systeem ‘baankaart’ toegekend, vandaar ‘wedstrijd: gratis’. Voor het online inschrijven zijn de volgende 3 stappen belangrijk:

Stap 1: Mijn KNSB: licentie

De licentie is op orde. Koop of verleng de wedstrijdlicentie en vink ‘marathon’ aan. Zonder licentie is er geen 8-cijferig relatienummer en kan niet online worden inschrijven. In het geval de deelnemer ‘marathon’ aanvinkt pas na het betalen van vastrecht, dan stuurt de deelnemer een e-mail naar het wedstrijdsecretariaat (gtcm.zh@gmail.com), zodat de baankaart kan alsnog kan worden aangemaakt.

Stap 2: Mijn KNSB: transpondernummer en overige gegevens

Controleer je transpondernummer en bij een nieuwe transponder, wijzig dit direct op: https://mijn.knsb.nl. Dit Zorg ook dat je overige gegevens (e-mailadres, etc.) altijd up-to-date zijn.

Stap 3: online inschrijven via Schaatsen.nl

Zie de wedstrijdkalender en de knop INSCHRIJVEN | WEDSTRIJDEN op de gewestelijke website.

 

#Reglement

Het reglement is geheel opgefrist en passend gemaakt. Let op: het reglement is dus aangepast. Lees dit voor het inschrijven aandachtig door en let daar bij met name op de loze ronde, de puntentelling en de afsprintprocedure.

 

#Premies en bevorderen strijd

De premies zijn niet reglementair vastgelegd. Omdat de puntentelling niet verandert, zal GTC Marathon met de premies experimenteren in de wedstrijden. Bij de eerste wedstrijden zal het volgens de oude methode zijn: prijzen van Oomssport voor de eerste 5 gefinishte deelnemers. Daarna wordt gekeken of met premiesprints gewerkt kan gaan worden. Uiteraard wordt dit voorafgaand aan de wedstrijd bekend gemaakt.

 

#Kosten

Voor niets gaat de zon op. De zon is deze zomer meer te zien geweest dan ooit. Maar de geldstromen zijn de laatste seizoenen opgedroogd. Dit heeft er toe geleid dat er gezocht moet worden naar nieuwe inkomstenbronnen. Dat is ook een uitdaging voor komende jaren. Kleine veranderingen hebben al plaats gehad in vastrecht en bijdragen voor competities en trainingsfaciliteiten. Dat zal de komende seizoenen worden doorgezet, waarbij samen gewerkt gaat worden met verenigingen.

 

#Organisatie

Twee belangrijke vacatures zijn er nog: Secretaris GTC Marathon en zou twee extra vaste systeembeheerder wat meer ruimte bieden voor de reeds ingeplande juryleden.

Verder te ontwikkelen korte termijn is de opleiding van scheidsrechters. Afgelopen seizoen zijn er 15 juryleden geslaagd voor de basis cursus. Er is een sterke noodzaak voor gediplomeerde scheidsrechters. GTC Marathon zal in overleg gaan met een aantal juryleden en hun verenigingen, om hier een plan op maat voor te maken.

 

#ICT

Samen met de baancommissie gaat GTC Marathon de komende tijd kijken hoe het licht bij de finish geoptimaliseerd kan worden om zo de kwaliteit van de videobeelden te verhogen. Een nieuwe monitor voor de video zal daar ook bij helpen. Dus mocht iemand een ongebruikt scherm over hebben voor de marathon, geef dit door aan de commissie via: gtcm.zh@gmail.com.

 

#Bereikbaarheid

Attentie voor het reizen naar De Uithof, ga tijdig op pad en check de route informatie. Gezien de werkzaamheden op de A4 wordt vertraging verwacht. En de herfst is begonnen, waarbij het weer ook van invloed kan zijn op het verkeer.

 

#Tot slot

Beste deelnemers, trainers en ouders, vrijwilligers, veel succes met de laatste voorbereidingen. GTC Marathon is er samen met het jurycorps klaar voor om er mooie wedstrijden van de maken en kunnen niet wachten tot de start van het seizoen!

 

GTC Marathon

Jan Dirk Corts - Baancontactpersoon

Gert van der Weele - Vrijwilligerscoördinator

Giel Verhoog - Wedstrijdsecretaris

Floriaan Alfrink - Voorzitter

 

#marathonschaatsen #rijden #strijden #gezelligheid #meermarathon

 

>>> Terug naar het overzicht
© 2006 - 2020 KNSB Gewest Zuid-Holland | Realisatie: Kant en Klare Site