Pilot: Oomssport Cup open voor 6-Banenrijders buiten mededinging

publicatie: 24-10-2017

Startgroep 1
Beste marathonschaatsers en juryleden van Zuid-Holland. Aanstaande vrijdag is de wedstrijd om de Oomssport Cup open voor 6-Banenrijders. Alle rijders met een 6-Banennummer van Zuid-Holland mogen zich online inschrijven voor de wedstrijd via de gebruikelijke weg. De rijders rijden buiten mededinging mee. Dat betekent: geen punten, geen uitslag, geen dagprijzen en niet met de wedstrijd bemoeien. De 6-Banenrijders worden alleen toegelaten in Startgroep 1 (categorie D1/C1/M1). Let op: de online inschrijving sluit om 19:00 uur donderdagavond.
 
Pilot
Het feit dat het een pilot betreft voor één wedstrijd betekent niet dat de interim GTC Marathon besluiteloos is. We willen met dit bericht juist aangeven dat het een complexe puzzel is. Maar dat we er alles aan willen doen om een ieder tegemoet te komen.
Het is op de eerste plaats belangrijk om de baancompetitie zuiver te houden. Dat niet steeds een enkele rijder die wel kan aanhaken bij een snelle groep 6-Banenrijders telkens de eerste prijs wint.
Het is verder een gegeven dat de rijders uit Zuid-Holland in het 6-Banen toernooi mogen op boxen tegen rijders uit Amsterdam, Haarlem, Hoorn, Utrecht en Alkmaar. In Amsterdam bijvoorbeeld is elke maandagavond een baanwedstrijd, ook voor de 6-Banenrijders. Die hebben dus een groot aantal wedstrijden per seizoen meer en daarmee een voorsprong op de rijders uit Den Haag.
We hebben nou eenmaal te maken met een beperkt aantal uren ijs op De Uithof voor het marathonschaatsen. Ook daar voeren we gesprekken over, want dit kan anders en beter. Voorlopig hebben we het er mee te doen. En zoeken we naar de gulden middenweg om de eerlijke competities te houden, maar ontwikkeling van rijders niet in de weg te staan, in tegendeel, dat willen we juist stimuleren!
 
6-Banen toernooi Den Haag
Zaterdagavond 4 november is het 6-Banen toernooi in Den Haag. Hiervoor mogen deelnemers van de baancompetitie zich inschrijven voor 5 euro. Het online inschrijven is hiervoor ook geopend.  De gastrijders strijden wel mee om de dagprijzen en komen wel in de daguitslag.
 
Reglement
Zo zien we dat doorstroming gestimuleerd wordt. Dat wedstrijdritme gefaciliteerd wordt en dat we zoeken naar een werkbare oplossing voor de competitie. Na deze avond beoordelen we of dit bijvoorbeeld te handhaven is door de scheidsrechter. Maar ook of de wedstrijd eerlijk verloopt. De interim GTC Marathon zal zich beraden over de bevindingen met in acht neming van onder andere reacties van rijders, juryleden, etc. Daarna wordt het reglement er op aangepast.
 

Interim GTC Marathon
>>> Terug naar het overzicht
© 2006 - 2020 KNSB Gewest Zuid-Holland | Realisatie: Kant en Klare Site