Marathoncompetitie start 20 oktober - online inschrijven nu geopend

publicatie: 17-10-2017

Het is stil geweest rond het marathonschaatsen in Zuid-Holland. Dat heeft zijn redenen en daarvoor verwijzen we jullie naar het DB-bericht op deze website.

GTC Marathon (interim) maakt dus een doorstart. Dat betekent dat er met man en macht gewerkt wordt aan het klaarzetten van de competitie. Opzetten wedstrijdkalender, online inschrijven, MDS-database, juryindeling, administratie rondom beennummers, berichtgeving rondom de wedstrijden, kortom: al het onzichtbare werk achter de schermen.

 

Aanmeldingen voor jury/vrijwilligers

Aanmeldingen voor jury/vrijwilligers zijn er voor nu voldoende. We beginnen met het huidige jurycorps, aangevuld met al enkele nieuwe vrijwilligers. De mensen die zich hebben aangemeld en we hebben kunnen traceren, hebben bericht gehad. Bij de eerste wedstrijden kunnen we dan zien welke posten nog te weinig bezet zijn. Er zullen nog gerichte vragen komen naar de verenigingen voor vooral scheidsrechter en systeembeheerder.

We berichten nu over wedstrijd gerelateerde zaken, er zal komende dagen nog een bericht volgen. Houd de website goed in de gaten.

 

Alleen online inschrijven

Vanaf nu zal inschrijven alleen nog online mogelijk zijn. De inschrijving voor de eerste wedstrijd van elke categorie staat nu open. Schrijf je in. GTC Marathon zal er op toezien dat elke rijder in zich in de juiste categorie in schrijft. Rekening houdend met de promoties van afgelopen seizoen. Na de sluiting van de inschrijvingstermijn wordt een tekenlijst gegenereerd voor het inschrijfbureau. Naar De Uithof komen zonder dat je op de tekenlijst staat heeft geen zin. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.

Voor het online inschrijven zijn de volgende drie stappen belangrijk:

 

Stap 1: Mijn KNSB: licentie

Uiteraard moet de licentie op orde zijn. Koop of verleng je wedstrijdlicentie en vink ‘marathon’ aan. We hebben geconcludeerd dat veel abonnementhouders nog geen of een verlopen wedstrijdlicentie hebben van de KNSB. Controleer dat op: https://mijn.knsb.nl. Zonder licentie heb je geen 8-cijferig relatienummer en kan je niet online inschrijven. Zorg ook dat je overige gegevens (e-mailadres, etc.) altijd up-to-date zijn.

 

Stap 2: Mijn KNSB: transpondernummer

Controleer je transpondernummer en bij een nieuwe transponder, wijzig dit direct op: https://mijn.knsb.nl. Dit hoeft niet meer doorgegeven te worden aan het wedstrijdsecretariaat.

 

Stap 3: online inschrijven via Schaatsen.nl

Zie de wedstrijdkalender en de knop INSCHRIJVEN | WEDSTRIJDEN op de gewestelijke website.

 

Vastrecht

De abonnementhouders die zich via de vereniging hebben aangemeld voor de marathoncompetitie hebben vastrecht betaald aan de vereniging. Aan deze rijders is in het systeem ‘baankaart’ toegekend, wat betekent dat het vastrecht reeds is betaald, vandaar ‘wedstrijd: gratis’. Vanaf de start van de competitie kan alleen nog per wedstrijd worden ingeschreven. Heb je geen ‘baankaart’, dan zijn de kosten voor vastrecht bij deelname aan de competitie: 7,5 euro voor Pupillen en 10,0 euro voor Junioren t/m Masters.

 

Inschrijfbureau en jurykamer

In de gewestelijke ruimte zal het inschrijfbureau worden ingericht. Deelnemers aan marathonwedstrijden melden zich ten minste 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd bij het Inschrijfbureau door het tekenen van de presentielijst. Waarbij door de rijder nogmaals de gegevens worden gecontroleerd: naam, startgroep, transpondernummer en beennummer. Voor deelnemers met een daglicentie worden daar per wedstrijd de beennummers uitgegeven en weer in ontvangst genomen. Vragen over wedstrijd gerelateerde zaken kunnen bij het inschrijfbureau worden gesteld. Na de wedstrijd en het bekend worden van de definitieve uitslag zullen in deze ruimte de dagprijzen worden uitgereikt. Het is niet toegestaan voor rijders om de jurykamer te betreden.

 

Reglement

Op dit moment beraadt de interim commissie zich over een reglementswijziging voor de baancompetitie. Dit zal inhouden dat (in tegenstelling tot het juni-bericht op de gewestelijke website), 6-Banen rijders wel deel mogen nemen aan de baancompetitiewedstrijden, echter buiten mededinging. Zo komen we beide groepen (6-Banen en niet-6-Banen rijders in Startgroep 1) tegemoet. Definitief wordt dit een dezer dagen op de gewestelijke website gecommuniceerd.

Na een (langdurige) blessure in stromen kan in overleg met GTC Marathon (tijdelijk) in een lagere categorie en buiten mededinging.

 

Ten slotte

Dat er beweging is en er weer gestart wordt met de competitie betekent niet dat we er al zijn. Het opleiden van juryleden zal zodra de competitie draait nog veel inspanning vergen. Kort op elkaar zal ook een wedstrijd van het 6-Banen toernooi, het Zuid-Hollands Kampioenschap en de landelijke wedstrijd georganiseerd worden. Terwijl ondertussen de interim commissie werkt aan een toekomstbestendig, compleet team. We zijn blij dat we onlangs met een groep nauw betrokkenen om de tafel hebben kunnen zitten en gezamenlijk de schouders er onder hebben kunne zetten om het belangrijkste doel te kunnen bereiken: zo snel mogelijk de rijders weer op het ijs! Tips blijven welkom, laten we met elkaar in gesprek blijven om te blijven verbeteren. Veel succes!

 

interim GTC Marathon

 

 

>>> Terug naar het overzicht
© 2006 - 2020 KNSB Gewest Zuid-Holland | Realisatie: Kant en Klare Site