Marathonschaatsen op De Uithof: Nederlands Kampioenschap Jeugd gevolgd door de helden van de Weissensee

publicatie: 06-02-2017

KPN Marathon Cup | Uithof Bokaal

Op zaterdag 11 februari zal Den Haag een hele dag het epicentrum van het marathonschaatsen zijn. De pelotons zijn teruggekeerd van de Weissensee en zullen worden verwelkomt in Den Haag op Schaatscentrum De Uithof. Waar ze zaterdagavond aan de KPN Marathon Cup | Uithof Bokaal zullen deelnemen. Om 18.00 uur starten de Beloften over 100 ronden, om 19.30 uur de Top Divisie Dames over 80 ronden en als laatste om 20.30 uur de Top Divisie Heren over 125 ronden. De toegangsprijs is 8 euro.

 

Nederlands Kampioenschap Jeugdmarathon

Voorafgaand aan de KPN Marathon Cup zal op de dag de NK Jeugdmarathon voor de Pupillen AB en de Junioren ABC worden gehouden. De opening is om 10:30 uur waarna de wedstrijden starten om 11:00 uur. Voor het volledige programma wordt verwezen naar: http://www.schaatsen.nl/kalender/2017/2/kpn-nk-jeugdmarathon. De toegang is dan vrij.

 

Promotiefilmpje met enkele deelnemers en succeswensen, gemaakt door Jerrie Suijker:

 

 

Spannende activiteiten voor de kids

Naast dat er geweldige marathonwedstrijden plaats zullen vinden is er rond het ijs in het gehele complex van alles te doen voor zowel de deelnemers als meegekomen fans, trainings- en clubgenootjes, vrienden, broertjes en zusjes!

 

Livestream op groot scherm

Nieuw dit jaar is ook dat alle wedstrijden live zullen worden uitgezonden. Het marathonschaatsen in Den Haag is net als in 2014 rechtstreeks via internet te zien. De beelden van de marathon bij de finales van de NK Jeugdmarathon, de Beloften, de Top Divisie Dames en de wedstrijd van de Top Divisie Heren zullen rechtstreeks worden uitgezonden via het Youtube-kanaal van Schaatsen.nl: https://www.youtube.com/user/SCHAATSTV. De beelden zullen ook op het grote scherm op de baan en op de televisie schermen in het restaurant te zien zijn, waardoor het nog aantrekkelijker wordt om naar De Uithof te komen.

 

Huidige en toekomstige helden

Bij de NK Jeugdmarathon zal de aandacht gevestigd zijn op de Haagse talenten Ted Dalrymple en Kiki van Schaik. Zullen deze Pupillen later ook heroïsche overwinningen beleven op de Weissensee?

Op de Weissensee was het vooral bij de dames een slijtageslag. De Hitchcock-finale van Elma de Vries staat nog vers in het geheugen. Een mooi detail is dat bij de 10 dames die als enige de volledige wedstrijd uitreden er 4 uit gewest Zuid-Holland zijn: winnares Lisa van der Geest, Iris van der Stelt, Tessa Witteman en zeer verrassend op de 10e plek Liesbeth Milatz!

Bij de Alternatieve Elfstedentocht in Oostenrijk in de categorie Heren Top Divisie was helaas geen topklassering weggelegd voor rijders uit Gewest Zuid-Holland. Zaterdag kijken we natuurlijk allemaal wel uit naar onder andere Remco Schouten, die knap 2e werd op het Nederlands Kampioenschap op kunstijs en bij de Beloften onze Nederlands Kampioen Niels Overvoorde.

 

GTC Marathon

 

 

 

>>> Terug naar het overzicht
© 2006 - 2020 KNSB Gewest Zuid-Holland | Realisatie: Kant en Klare Site