Flevobokaal - wedstrijden voor Masters, C-rijders en Regiotop Dames

publicatie: 25-11-2016

Ook komend seizoen zal er in goede samenwerking tussen KNSB, STG Dronten en MasterSkatingNL op Flevonice weer een mastercompetitie om de Flevobokaal worden verreden. De cyclus bestaat opnieuw uit 5 wedstrijden die worden gehouden op dinsdagavonden. Mede op basis van de MasterSkatingNL evaluatie onder de deelnemers zijn er een klein aantal aanpassingen in de uitvoering:
  • De indeling is overeenkomstig vorig seizoen, met de aanvulling dat de landelijke masterdivisie (= alle inschrijvers/deelnemers aan de M1-competities Noordoost, West en Zuid) nu verplicht zijn in de M1 uit te komen. Dit om de andere groepen zuiver te houden voor de M2/M3-rijders.
  • Overeenkomstig het nieuwe reglement plaatst de top 40 van het M1-klassement van dat moment zich tevens voor een eventueel te houden NK Natuurijs in 2016-2017 (als aanvulling op de selectie uit de drie regioklassementen M1).
  • Vanwege de wat teruglopende deelname (en dus inkomsten) vorig seizoen zijn de wedstrijden iets ingekort, zodat elke avond ook nog een wedstrijd van een andere categorie verreden kan worden, waarmee de organisatie betaalbaar blijft en het inschrijfgeld zelfs wat omlaag kan (waarbij een hoge deelname wel wenselijk blijft). Vorig seizoen was dit nog: klasse 3 (55+) - 12 ronden, klasse 2 (40-54) - 16 ronden en klasse 1 (Top M1) - 18 ronden.
  • Gewijzigd is ook dat afgelasting zonodig al de avond voor de wedstrijd plaatsvindt, zodat iedereen daar tijdig van op de hoogte kan zijn en beter zijn eigen planning hierop kan aanpassen.
De indeling en afstanden worden als volgt:
- Masterdivisie M1 (alle rijders uit de drie M1 regio-competities NO,W,Z); 14 ronden (35km)
- M2/M3 40-54 jaar (H40/H45/H50; geb. 1-7-1962 t/m 30-6-1977); 12 ronden (30km)
- M2/M3 55 jaar en ouder (H55 en hoger; geb. voor 1-7-1962) inclusief Dames 40 jaar en ouder (D40 en hoger; geb. voor 1-7-1977); 10 ronden (25km)
 
C-rijders en Regiotop Dames
Voor de C-rijders en Regiotop Dames worden ook een aantal wedstrijden georganiseerd op dezelfde avonden als de Flevobokaal Masters. Op deze avond rijdt steeds een andere categorie.
 
Zie Kalender voor de data en indeling andere categorieën.
 
Uitrusting
Voor wat betreft de uitrusting gelden dezelfde verplichtingen als bij de regio- en baanwedstrijden (o.a. goedgekeurde schaatshelm, snijvaste hand-, scheen- en enkelbescherming, afgeronde schaatsuiteinden). Er zal bij de M2/M3-groepen en dames tevens met helmcaps met startnummer worden gereden (net als bij shorttrack en mass-start). Deze worden ter plekke uitgereikt.
 
Inschrijven
Inschrijven en betalen kan alleen online en sluit voor de eerste wedstrijd op 5 december om 21.00 uur. Check vooraf of je transpondernummer van dit seizoen goed staat vermeld in Mijn KNSB.nl. Samen met de KNSB en STG Dronten hoopt MasterSkatingNL en GTC Marathon uiteraard op een grote deelname.
Info over het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Masters op Flevonice op vrijdagmiddag 10 februari volgt later.
Een afgelaste wedstrijd zal ook niet meer worden ingehaald (tenzij er in totaal minder dan drie overblijven en indien mogelijk). Het betaalde inschrijfgeld voor die wedstrijd wordt bij afgelasting dan ook teruggestort.
 
GTC Marathon
>>> Terug naar het overzicht
© 2006 - 2019 KNSB Gewest Zuid-Holland | Realisatie: Kant en Klare Site