Regiotop Dames seizoen 2016-2017

publicatie: 01-11-2016

Regiotop dames wedstrijden staan open voor alle regionale rijdsters en creëert de gelegenheid voor de dames om zich op een landelijk regiotop niveau te profileren.  Er zullen dit seizoen 6 Regiotop Dames Competitiewedstrijden worden verreden en daarnaast zijn er diverse wedstrijden op Flevonice.


Programma

Regiotop 1  za 05-11-2016  Tilburg

Regiotop 2  za 26-11-2016 Hoorn

Flevonice  di  06-12-2016 Biddinghuizen

Regiotop 3  za 10-12-2016 Enschede

Flevonice  wo 21-12-2016 Biddinghuizen

Regiotop 4  za 07-01-2017 Eindhoven

Regiotop 5  za 21-01-2017 Groningen

Regiotop Finale za 04-03-2017 Amsterdam
(controleer op Schaatsen.nl of er wijzigingen zijn in het programma)

Wedstrijdinformatie

Reglementen en veiligheid

De wedstrijden worden verreden onder auspiciën van de KNSB en het nationale KNSB wedstrijdreglement, is van toepassing. Stel jezelf op de hoogte van de veiligheidsregels en reglementen. Er wordt gestart met het regio beennummer op beide bovenbenen.  De valhelm moet voldoen aan de van toepassing zijnde ASTM-standaard voor shorttrack conform de ISU Special Regulations en Technical Rules rule 291 (Equipment of Skaters). De helm dient een regelmatige vorm te hebben zonder uitsteeksels. Rijdsters dienen de helm te dragen vanaf het moment dat ze het ijs betreden totdat de laatste rijdster van de wedstrijd is gefinisht, of totdat de rijdster vroegtijdig het ijs verlaat. Het dragen van snijvaste handbescherming, snijvaste scheenbescherming en snijvaste enkelbescherming is verplicht.

Regiotop competitie

Regiotop competitiewedstrijden worden verreden over 50 ronden. Alle deze wedstrijden op kunstijs tellen mee in het algemeen klassement. Er zal per wedstrijd een leidersprijs worden uitgereikt en er vindt onderweg een tussensprint plaats. Van iedere wedstrijd wordt een daguitslag opgemaakt.  Er zal tevens een leiderspak beschikbaar worden gesteld door de KNSB. Voor de eerste 10 rijdsters van het algemeen klassement zijn er geldprijzen beschikbaar. Inschrijving voor de complete Regiotop Dames competitie is 40 euro. Een losse inschrijving kost 8 euro per wedstrijd.

Flevonice

Op dit unieke parcours gaan de dames de strijd met elkaar en de elementen aan.  De Flevonice wedstrijd op 6 december wordt verreden over 25 km. Deelname aan deze wedstrijd kost 8 euro. De Flevonice wedstrijd op 21 december starten de Regiotop Dames bij de Topdivisie Dames en is er geen inschrijfgeld. Deze koers gaat dan over maar liefst 50 km. 

Inschrijven

Inschrijven voor de Regiotop dames wedstrijden staat open voor alle regionale rijdsters. De dames kunnen zich inschrijven voor de Regiotop competitie en Flevonice wedstrijden via https://inschrijven.schaatsen.nl.

 

>>> Terug naar het overzicht
© 2006 - 2019 KNSB Gewest Zuid-Holland | Realisatie: Kant en Klare Site