Promotie en online inschrijven marathonschaatsen

publicatie: 11-10-2016

De kop is er af. Het seizoen is succesvol gestart met de eerste wedstrijd om de Oomssport Cup op 7 oktober. Hoewel veel meer schaatsers zich via de vereniging hebben aangemeld voor de marathoncompetitie, hadden we toch een redelijk aantal marathonschaatsers aan de start in de startgroepen 2 en 3. We hebben gezien dat het bericht over de helmplicht goed was over gekomen.
Zoals bij elke eerste wedstrijd hadden we wat meer tijd nodig om de nieuwe rijders van beennummer te voorzien en de data daarvan in het systeem te zetten. Ook hebben we gezien dat de regels omtrent de nieuwe indeling van de startgroepen niet geheel werd opgevolgd, dan wel door ons kon worden gehandhaafd. Vandaar dit extra nieuwsbericht over 'online inschrijven' en 'promotie'.
 
Online inschrijven
De GTC Marathon is per direct over gegaan op online inschrijven via Schaatsen.nl. Dit wordt de enige manier om in te schrijven en dan zal gelden: zonder inschrijving, geen deelname aan de wedstrijd. Het reglement is daar op aangepast.
Inschrijven voor de wedstrijd gebeurt tot uiterlijk 24 uur voor aanvang van elke de wedstrijd, via Schaatsen.nl. Voor de wedstrijden waarvan de inschrijving open staat, is op de kalender een verwijzing gemaakt naar https://inschrijven.schaatsen.nl. Tot nu toe zijn de wedstrijden tot en met 4 november aangemaakt en staan al open voor inschrijving.
Voor de Pupillen was het gebruikelijk dat op de gewestelijke website een bericht geplaatst werd, wanneer de aanmelding weer kon worden gedaan voor de Pupillenwedstrijd. Dit zal niet meer worden gedaan, ook de Pupillen kunnen gebruik gaan maken van het online inschrijven, via de link bij de wedstrijd op de kalender.
​Belangrijk: zorg dat altijd je gegevens bijgewerkt zijn in Mijn KNSB.nl (https://mijn.knsb.nl)!
 
Promotie
Het reglement zegt: de top 5 promoveert en voor nieuwe rijders wordt voor de indeling in de startgroep gekeken naar snelheid. In het nieuwsbericht voorafgaand aan het seizoen is uitgelegd dat de regel ons moet helpen in de herindeling om het voor iedereen aantrekkelijker te maken. Daarna volgen de uitzonderingen, in goed overleg met de GTC Marathon met een goede motivatie. Na de analyse door de GTC Marathon van wedstrijden uit vorig seizoen en de eerste twee wedstrijden van afgelopen 7 oktober komen we op de volgende rijders die in aanmerking komen voor promotie:
 
Van C3 naar C2:
Erik Jansen
Thijs van Rhijn
Frans van Herpen
Bart van Leeuwen
Lyckle Drost
Albert van Riessen
 
Van D3 naar D2:
Tamara Groot (D1)
Elma Ouwehand
Deborah Veerman (D1)
Shirley Jaarsma
Eline Stubert
Mandy Duynisveld
 
Van M3 naar M2:
Jan Vreugdenhil-Hzn.
Jan Rodenburg
Bart Groot
Ricardo Jansen
Jan Rodewijk
 
Van C2 naar C1:
Martijn Storm (M1)
Ragiel Wildvank
Dion Verhoog
Remco de Mik (M1)
Bart Oostdam
Stefan Crediet
Harm Cnossen
 
Van M2 naar M1:
Martin Rotgans
Hans van Dijk
Jan Terpstra
Koos Haakma
Frank Kraaijenbos
Jos Drabbels
Stefan van Steekelenburg
Willem Jan Knibbe
Bert Hoogenboom
 
Beste mensen, het zal de komende tijd nog wennen zijn, hier en daar wat wringen. En de wijzigingen doen we niet om jullie weg te pesten, integendeel! We zijn er echt van overtuigd dat het allemaal nog mooier wordt. We vragen nogmaals jullie medewerking. Alvast dank daar voor! Zijn er vragen of opmerkingen, laat het dan ook vooral weten aan de GTC Marathon, alleen dan kunnen we er iets mee.
En dan meteen nog een oproep: zegt het voort! Want van de Baancoördinator hebben we een database ontvangen, waarin meer dan 275 aanmeldingen voor de marathoncompetitie staan. Kom vooral weer gezellig marathonschaatsen op De Uithof!

GTC Marathon
 
>>> Terug naar het overzicht
© 2006 - 2019 KNSB Gewest Zuid-Holland | Realisatie: Kant en Klare Site