Verslag Presentatie “Sportpsychologie... wat kan je er mee?”

publicatie: 26-11-2019

Op 21 november organiseerde het Gewest Zuid Holland voor de talenten van het RTC, de opleidingsploeg, talentgroepen van de disciplines Langebaan, Shorttrack, Inline, Marathon en Kunstrijden, de trainers en ouders  een thema avond met als onderwerp “Sportpsychologie”. De opkomst van ruim 90 gasten liet zien dat het onderwerp leeft.

Om als talent de top te bereiken komt er meer kijken dan plezier, hard trainen,  slijpen aan je techniek, krachttrainingen en rust, dus met name het  onderhouden van het fysieke deel van je lichaam, maar ook het trainen van het mentale deel van je lichaam.

Afke van de Wouw (www.afkevandewouw.nl) , eigenaar van WOUW performance coaching (www.wouwpc.nl)  gaf in 90 minuten heel praktisch weer wat sportpsychologie voor ieder van de toehoorders kan betekenen met  bruikbare tips. Door gebruikmaking van interactieve toepassingen werd de zaal nauw betrokken bij de presentatie.

Aan het eind peilde Afke middels  “wordcloud” de behoefte aan verdieping en op basis hiervan zullen we kijken of er een vervolgpresentatie komt én zo ja, voor welke doelgroep. Het streven zal zijn deze vervolgpresentatie in het eerste kwartaal van 2020 te plannen.

Kortom we kijken terug op een geweldig leuke en informatieve bijeenkomst  en het wordt pas echt “cool” als we het in de praktijk gaan toepassen!

 

Meer informatie over psychologie in de sport is te vinden onder submenu keuze `Verslagen`van hoofditem GTC onder het Langebaan menu

 

 http://www.afkevandewouw.nl

 www.wouwpc.nl

http://www.sportsimagery.nl/

http://www.sportsimagery.nl/

Voorziter GTC LB/KB Gewest Zuid Holland

Cees van Hemert

 

>>> Terug naar het overzicht
© 2006 - 2020 KNSB Gewest Zuid-Holland | Realisatie: Kant en Klare Site