Nieuwe inschrijf- en promotieregels langebaanwedstrijden

publicatie: 17-10-2016

Vanaf nu gelden voor de langebaanwedstrijden op de Uithof gewijzigde inschrijf- en promotieregels. De regels gelden voor alle ochtend- én avondwedstrijden.

 

  1. Inschrijven: garantie tot zo 12 uur, uiterlijk tot wo 20 uur

De inschrijving begint twee weken voor de wedstrijd, op zondagavond om 20 uur en kent bijna altijd een maximum aantal deelnemers. Het uiterste moment voor inschrijving is woensdag voor de wedstrijd, om 20 uur.

Toch blijft het verstandig om vóór zondag 12 uur in te schrijven, want alleen dan heb je garantie dat er het volgende weekend plek voor je is.

Let op: laatkomers kunnen niet bijschrijven. Wie de uiterste deadline voor aanmelding heeft gemist, wordt niet meer toegelaten. Mails sturen heeft geen zin. Richt je op de volgende wedstrijd.

 

  1. Promoveren binnen 1 week

Promoties worden wekelijks op maandag verwerkt. Als de wedstrijd nog niet vol is, kan je dus op dinsdag of woensdag alsnog voor je nieuwe klasse inschrijven.

Let op: meld je zo nodig ook af voor al gedane inschrijvingen in je oude klasse!

 

  1. Online afmelden tot wo 20 uur

Ben je toch verhinderd, meld je dan op tijd af:

  • Tot woensdag 20 uur kan dat online. Dezelfde stappen als bij inschrijving; klik op ‘t laatst op ‘annuleren’.
  • Ben je kort voor de wedstrijd ziek of verhinderd, stuur dan een mail naar de organiserende jury. Het mailadres staat altijd rechtsboven de pagina van de wedstrijd. 
  1. Kansen voor extra rijders

Wij zullen geregeld startplekken openen voor extra rijders. Dit gebeurt dan in de loop van maandag; ook deze inschrijving sluit op woensdag om 20 uur. Het gaat om drie groepen:

 

  1. DH-rijders met licentie, maar niet startgerechtigd voor deze wedstrijd (zonder vastrecht, of uit een categorie of klasse die in deze wedstrijd niet ingeroosterd staat)
  2. Licentiehouders van andere banen.
  3. Rijders met een KNSB-daglicentie

Aan deze extra inschrijving kunnen voorwaarden m.b.t. leeftijd en snelheid gesteld worden.

Inschrijving gaat via inschrijven.schaatsen.nl, met betaling van € 10 (ochtend) of € 15 (avond) als wedstrijdbijdrage. Voor aanschaffing van een daglicentie rekent de KNSB extra kosten.

 

Op deze manier maken we deelname aan wedstrijden voor iedereen laagdrempeliger!

 

Veel schaatsplezier.

 

 

>>> Terug naar het overzicht
© 2006 - 2017 knsbgewestzh.nl | Realisatie: Kant en Klare Site