Route naar de NK junioren

publicatie: 08-10-2013

De weg naar de NK junioren allround is dit jaar makkelijker gemaakt. Je hoeft niet meer langs snelle ijsbanen te reizen voor een hoge plek op de SARA-lijst.  Plaats je voor het Zuid-Hollands kampioenschap (ZHK) op 14/15 december en zorg dat je daar hoog genoeg eindigt. Dan kan je door naar de voorrondes voor de NK in januari.

 

Talenten die geen tijd of geld hebben om langs snelle banen te reizen, hoeven zich geen zorgen meer te maken. Want vanaf dit jaar wordt de eerste slag om NK-plaatsing niet uitgevochten in Thialf, Nijmegen of Enschede, maar op onze eigen Uithof. Dat gebeurt op het Zuid-Hollands Kampioenschap. Zorg dus dat je daar bij bent!
De deelnemerslijst voor het ZHK wordt bepaald op basis DH-seizoentijden op de relevante afstanden. Bij de heren en dames junioren C en B zijn er steeds 20 deelnemers, en bij de junioren A 16.
Alle details vind je, in het informatiebulletin over het ZHK. Per leeftijdscategorie staat daar hoeveel rijders van ZH naar de eerste voorronde van de NK (de regioselecties op 11 en 12 januari) kunnen, hoeveel plaatsen er al zijn toegewezen, en hoeveelste je dus bij het ZHK moet worden om ook door te kunnen naar die NK-voorronde. Een voorbeeld uit het schema:

 

Dames Junioren C (DC):
Aantal plaatsen voor ZH in de voorrondes:           12
Al geplaatst, door deelname aan NK vorig jaar       1
Direct te plaatsen via klassement ZHK:                   9
Aanwijsplaatsen (voor ziekte en andere rampen)    2

 

De rijders die al geplaatst zijn, moeten op het ZHK wel ‘vormbehoud’ tonen. Dus in principe doet iedereen mee. Als er dus geen toptalent ziek is, is de kans groot dat de nummers 1 t/m 12 van dat kampioenschap door mogen naar de NK-voorronde. Maar zeker hiervan ben je alleen als je bij de eerste 9 eindigt.

Bij de andere leeftijdsklassen varieert het aantal plekken dat nog te verdelen is, van 9 bij de jongens junioren C tot steeds 4 of 5 bij de dames en heren junioren B en A.

 

De volgende stappen richting NK lopen zo:
- Regioselectie 11/12 januari op verschillende ijsbanen (ga naar de selectieregels)
- Landelijke selectie 25/26 januari ,,  ,,  ,, (ga naar de selectieregels)
- NK Junioren Allround 7/8/9 februari in Tilburg

 

 

Succes!

 

Baancommissie Den Haag/ GTC Langebaan Zuid-Holland

>>> Terug naar het overzicht
© 2006 - 2020 KNSB Gewest Zuid-Holland | Realisatie: Kant en Klare Site