Goede jaarvergadering in De Meije

publicatie: 28-11-2016

Het algemeen bestuur en de gewestelijke verenigingen kijken tevreden terug op de op 26 november 2016 gehouden jaarvergadering van het Gewest Zuid-Holland in De Meije. In de mooie zonnige ochtend gingen ruim 60 belangstellenden met de bus naar het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen. Na een korte introductie werd een film vertoond over het ontstaan van de plassen. Daarna werden de deelnemers nog verrast met een korte rondvaart over de plassen met de 100 jaar oude salon-rondvaartboot Pax (zie foto).  De prima lunch werd verzorgd door ijsclub Meije Vooruit in het Eetcafe De Halve Maan in De Meije.  De kerk naast het eetcafe was voor de eerste keer de locatie voor de jaarvergadering.

De jaarvergadering werd bezocht door ruim 100 deelnemers en verliep op constructieve wijze. De voorzitter Gerrit van Kooten zorgde voor een goed verloop van de vergadering met een bijdrage van Frank Heijerman over het Transportium, dat nog steeds goede kans van slagen heeft. Hopelijk komt er voor het einde van het jaar meer duidelijkheid.

Vanuit de KNSB was Pieter Clausing aanwezig die een toelichting gaf op het landelijke KNSB beleid en diverse vragen van de verenigngen heeft beantwoord.  De Zilveren Schaats werd dit jaar niet uitgereikt.

Wel werd Freek van der Wart onderscheiden met het erelidmaatschap (speld met de gouden schaatser) vanwege het behalen van het wereldkampioenschap op de relay bij de shorttrack in 2014 in Montreal. De Talent Trofee (wisselbeker) ging dit jaar naar Koen Slootweg, die Nederlands Kampioen shorttrack werd bij de junioren en al aan enkele World Cups heeft deelgenomen. Op bijgaande foto de beide mannen (Freek links en Koen rechts) met in het midden de voorzitter Gerrit van Kooten. 

Het conceptverslag van deze vergadering vindt u via de volgende link: volgt zsm. 

>>> Terug naar het overzicht
© 2006 - 2020 KNSB Gewest Zuid-Holland | Realisatie: Kant en Klare Site