Bestuursleden gezocht voor nieuw schaatsinitiatief RTC Zuidwest

publicatie: 08-06-2016

 

Het Gewest Zuid-Holland van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) werkt samen met de aangesloten verenigingen aan de oprichting en start van de Stichting Regionaal Talenten Centrum (RTC) Zuidwest KNSB. Het doel van dit RTC is om schaats- en inline-talenten in de regio Zuid Holland de trainingsfaciliteiten te bieden die ze nodig hebben om de top te kunnen halen van Nederland en aansluiting te krijgen bij de (professionele) topteams. Het huidige RTC Shorttrack Dordrecht wordt geïntegreerd in RTC Zuidwest.

 

Het RTC verzorgt een voltijds trainingsprogramma dat door KNSB gecertificeerde trainers wordt uitgevoerd. De sleutel voor succes ligt in de multidisciplinaire samenwerking tussen de verschillende schaatsdisciplines (langebaan, shorttrack en inline-skaten). Het RTC heeft afspraken gemaakt met scholen en andere instanties in de regio om sport en opleiding optimaal te combineren. Alle activiteiten van de RTC zijn gericht om door middel van goede coördinatie, afstemming en afspraken de belangen van de (top-) sporter zo goed mogelijk te behartigen.

 

Voor dit RTC zijn we op zoek naar 2-3 bestuursleden die het eerste bestuur moeten completeren, o.a. voor de functies van penningmeester en secretaris. Het bestuur werkt in teamverband aan het doel. Hierbinnen is het de verantwoordelijkheid van de penningmeester om een financieel beleid op te stellen, per jaar een begroting te maken, het budget te bewaken en de financiële administratie te voeren. De secretaris verzorgt o.a. de voorbereiding van de RTC vergaderingen en werkt de gemaakte afspraken uit. Achtergrond en/of ervaring met deze werkzaamheden is een pré en/of kandidaten met affiniteit voor de schaatssport die het niveau in Nederland willen helpen verhogen zijn degenen die we zoeken.

 

Heeft u zelf belangstelling en weet u iemand die belangstelling heeft, neem dan contact op met Peter van der Wart, voorzitter van de werkgroep RTC van het gewest via: e-mail: peter@vanderwart.com of telefoon 06-46308543. Ook voor algemene informatie over het te starten RTC kunt u altijd met Peter van der Wart contact opnemen.Via de volgende link vindt u de vacature beschrijving voor de functie van penningmeester: /upload/20160608_Profiel_penningmeester_RTC.docx

>>> Terug naar het overzicht
© 2006 - 2020 KNSB Gewest Zuid-Holland | Realisatie: Kant en Klare Site