De Specials schaatsen al weer 10 jaar

publicatie: 22-01-2014

IJsvereniging Pijnacker heeft iedere zaterdagavond op de Uithof een heel apart groepje sportievelingen op het ijs:  De Specials. Het huidige seizoen is alweer het 10e seizoen dat deze groep kinderen en jong volwassenen  actief is. Deze groep is ooit (2003) opgericht door Joop Koot met als doel kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking/achterstand te leren schaatsen en daar vooral veel plezier in te hebben.  De lessen worden altijd aangepast aan hun niveau. En er is altijd voldoende ervaren begeleiding, zonodig één op één. Veiligheid staat hoog in het vaandel, daarom schaatst ook iedereen met een helm.

Afgelopen zondag is het 10 jarig bestaan uitgebreid gevierd met een feestmiddag in sportcentrum De Viergang. Naast alle  huidige Specials  waren ook de andere schaatsers die in de loop van die 10 jaar hebben leren schaatsen bij IJVP uitgenodigd. Onder leiding van Sjors van der Quast, die daarbij door Joris Dorst (een van de Specials) goed ondersteund werd,  is er eerst samen met alle begeleiders en ouders een vol uur keihard getraind op de spinning fietsen. Waarna in het restaurant een enorme taart wachtte om het jubileum extra luister bij te zetten.

De G-schaatsers rijden op het jeugdschaats-uur van de IJVP, op zaterdag van 18.30 uur tot 19.30 uur op de Uithof in Den Haag. Dit seizoen wordt er geschaatst met een enthousiaste groep van 12 jongelingen met leeftijden variërend tussen de 12 en 23 jaar. Door wat verloop is er altijd wel een plekje voor nieuwe schaatsers. Voor meer informatie over en inschrijven voor het G-schaatsen kunt u contact opnemen met:

Donna Koot   (06 - 2790 9509)                       

Of                                                                                                

Kim van Leeuwen  (06 - 2722 6302)            

 

                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

>>> Terug naar het overzicht
© 2006 - 2020 KNSB Gewest Zuid-Holland | Realisatie: Kant en Klare Site