Langebaan

Geen recordweek eind maart – rijd je PR’s de komende weken!

Beste schaatsers, ouders en trainers,

Dit jaar kan er eind maart geen week vol recordwedstrijden georganiseerd worden. Na de lockdownperiodes van deze winter vraagt het inhalen van andere activiteiten (waaronder diverse kampioenschapswedstrijden) extra tijd, zodat er eind maart geen ruimte overblijft.

Om iedereen toch genoeg kansen te bieden om zijn of haar tijden aan te scherpen, is voor de komende weekends voor een zo gevarieerd mogelijk programma opgesteld, met keuze-opties van 100 en 300 tot 5000 meter. Onze tip is dus: benut die wedstrijden zo veel als je kunt!

Veel wedstrijden staan op het programma voor bepaalde leeftijds- en snelheidsklassen. Als de aanmeldingen achterblijven, worden wedstrijden wekelijks op dinsdag of woensdag opengesteld voor meer groepen rijders. Daarnaast staan avondwedstrijden de komende weken vaak open voor gastrijders. Zo heet iedereen die geen reguliere toegang tot de wedstrijd heeft. Ook rijders zonder KNSB-jaarlicentie kunnen zich dan inschrijven – met een daglicentie.

Bij alle wedstrijden gelden uiteraard wel de bekende corona-regels.: toegang alleen met QR-code. Publiek zittend op de tribune. Genoeg afstand houden en bij corona-achtige klachten blijf je thuis.

Veel wedstrijdplezier!

De baancommissie